Верстапен и Леклер спечелиха девет от първите 11 старта за

...
Верстапен и Леклер спечелиха девет от първите 11 старта за
Коментари Харесай

Бергер видя предимство за Верстапен в дуела с Леклер

Верстапен и Леклер спечелиха девет от първите 11 старта за годината (6 за Верстапен, 3 за Леклер), докато техните съотборници Серхио Перес и Карлос Сайнц също триумфираха по веднъж. Добрата новина за Леклер е, че Ферари спечели последните две състезания във Великобритания и Австрия, което му позволи да стопи част от пасива си спрямо пилота на Ред Бул.

Според бившия пилот във Формула 1 Герхард Бергер обаче Верстапен си остава големият фаворит за спечелването на втора поредна световна титла. Според австриеца цялостното представяне на световния шампион в състезанията и тяхното контролиране е неговото голямо предимство спрямо Леклер.

„ Леклер ме впечатли със своя гений, със своята скорост в една обиколка, той се показва доста, доста добре. Но в надпреварите аз виждам преимущество за Макс. Той е страховит в цялото съревнование, употребява всяка опция.
 Доктор Марко откри една неточност на Верстапен Доктор Марко откри една неточност на Верстапен
„ Той е доста мощен в изпреварванията, добър е в борбите гума до гума, доста добре чете надпреварите. Това в композиция със тактиката на Ред Бул, която е доста добра и положителните стопове на Ред Бул, мисля, че е непобедима композиция “, сподели Бергер.

„ Според мен в този момент Верстапен е по-добър от предходната година. Мисля, че спечелването на купата смъква много напрежението. Леклер позволи една-две неточности през тази година, което не би трябвало да се случва, в случай че той желае да се бори за купата.
 Леклер изясни за какво борбите му с Верстапен не са нападателни Леклер изясни за какво борбите му с Верстапен не са нападателни
„ На „ Имола “ той се завъртя на шикана, а трябваше просто да финишира и да вземе точките за третото място. Точно тук ме впечатлява Люис (Хамилтън), той постоянно е покрай челото и постоянно употребява опциите, с цел да се качи на подиума. В тази посока има какво още да се желае от Леклер, само че като цяло той е човек, който може да завоюва шампионата “, добави Бергер.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР