Бившият съотборник на Шарл Леклер в Заубер Маркус Ериксон, който

...
Бившият съотборник на Шарл Леклер в Заубер Маркус Ериксон, който
Коментари Харесай

Маркус Ериксон: Леклер постоянно се бори с проблеми

Бившият съотборник на Шарл Леклер в Заубер Маркус Ериксон, който вече се състезава в Индикар, осигури интересна гледна точка към представянето на звездата на Ферари този сезон. Двамата караха заедно през 2018 и още тогава Шарл успя да привлече вниманието на специалистите. А Маркус записа много силно представяне зад Океана, като този сезон спечели и легендарното състезание “500 мили на Индианаполис”.

“Тази година Шарл е необикновено бърз - изясни шведът, който продължава да следи Формула 1 въпреки и единствено като фен. - Но Леклер има проблеми в съвсем всяко съревнование. Очевидно е, че това го тормози и му не му се отразява добре. Ще ви дам образец - съгласно мен, главната причина за завъртането му във Франция беше голямото му предпочитание да завоюва, да заличи колкото се може по-бързо изоставането си в борбата за купата. В същото време възможностите му за триумф понижиха, той се опита да компенсира и се престара с офанзивата в бавните завои. ”

Ериксон не пожела да коментира техническите проблеми на Ферари, както и на стратегическите грешки на Скудерията, които се случват неприятно често този сезон.

“В момента Шарл се намира в сложна обстановка - добави водачът. - Той е наясно, че тази година има или най-малко имаше до неотдавна действителни шансове за международната купа, само че те доста бързо се топят и в множеството случаи виновността за това не е негова. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР