X, TikTok и други големи онлайн платформи ще бъдат обект

...
X, TikTok и други големи онлайн платформи ще бъдат обект
Коментари Харесай

ЕС ще наложи предпазни мерки за изборите на Big Tech

X, TikTok и други огромни онлайн платформи ще бъдат обект на санкции от страна на Европейски Съюз за слаба сдържаност в границите на седмици, до момента в който Брюксел вкарва първия си обвързващ режим за битка с дезинформацията за изборите.

Насоките, предопределени да противодействат на онлайн заканите за целостта на изборите, би трябвало да бъдат признати от Европейската комисия най-скоро идната седмица, съгласно хора, осведомени с проектите.

Съгласно условията, които ще сложат завършек на годините на саморегулиране на промишлеността, платформите, които не съумеят да се оправят съответно с дезинформацията, задвижвана от изкуствен интелект, или дълбоките фалшификации, могат да бъдат изправени пред санкции до 6 % от световния оборот.

Въвеждането на насоките бележи забележителна смяна в метода, по който платформите се държат виновни в Европа за намаляване на систематични опасности, като всеобщи манипулационни акции, подправено наличие или злонамерени опити за угнетяване на изборната интензивност.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР