X, по-рано Twitter, за събиране на биометрични данни и данни за заетостта

...
X, по-рано известен като Twitter, ще събира биометрични данни за
Коментари Харесай

X, по-рано известен като Twitter, ще събира биометрични данни за своите потребители, като например снимка на лицето им, в актуализация на своята политика за поверителност.

Хората, абонирали се за абонаментната услуга, X Premium, могат да изберат да предоставят селфи и снимка за самоличност за проверка.

Политиката също така посочва, че X може да събира трудова и образователна история.

Това би означавало да "препоръча потенциални работни места за вас, които да споделите с потенциални работодатели, когато кандидатствате за работа".

Има спекулации, че X може да иска да предложи услуги за набиране на персонал.

Според докладите през май X Corp придоби услуга за набиране на технически персонал, наречена Laskie. Това беше първото поглъщане на компания, откакто Илон Мъск купи Twitter, както беше известен тогава, миналата година за 44 милиарда долара (34,7 милиарда британски лири)

Новият политиката за поверителност ще влезе в сила на 29 септември.

Той гласи: „Можем да събираме и използваме вашата лична информация (като например вашата трудова история, образователна история, предпочитания за работа, умения и способности, активност при търсене на работа и ангажираност и т.н.), за да препоръчаме потенциални работни места за вас, да споделяме с потенциални работодатели, когато кандидатствате за работа, за да дадете възможност на работодателите да намерят потенциални кандидати и да ви показват по-подходящи реклами.'".

Съгласно X, събирането на биометрични данни – термин, който обхваща данни, свързани с физическите характеристики на човек, като лицево сканиране или пръстов отпечатък – е за потребители на X Premium.

Компанията каза на BBC: „X ще даде опцията да предостави своя държавен документ за самоличност, комбиниран със селфи, за да добави слой за потвърждение.

"Биометричните данни могат да бъдат извлечени както от държавния документ за самоличност, така и от селфито за целите на съвпадението. Това допълнително ще ни помогне да свържем, за тези, които изберат, акаунт с реално лице, като обработим неговия официален документ за самоличност. Това също така ще помогне на X да се бори с опитите за представяне под чужда самоличност и ще направи платформата по-сигурна."

Г-н Мъск също повтори плановете на X да даде на потребителите възможност да правят видео и аудио Той каза, че функцията „работи на iOS, Android, Mac и PC“ и че няма да е необходим телефонен номер.

„X е ефективният глобален адрес книга", твърди той.

Въпреки това, не е посочена дата, когато новата функция за повикване ще бъде налична.

Г-н Мъск има амбицията да превърне X в "приложение за всичко", обслужване на едно гише за различни услуги, като част от това добавяне на допълнителни функции и допълнителни актуализации на политиката за поверителност за да ги активирате, може да продължите.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР