WWF България организира специална 3D Mapping прожекция по повод Международния

...
WWF България организира специална 3D Mapping прожекция по повод Международния
Коментари Харесай

Дунав тече в София чрез 3D Mapping

WWF България провежда специфична 3D Mapping прожекция във връзка Международния ден на река Дунав, 29 юни, петък.
Вижте по какъв начин пред очите ви ще " оживеят " 5-метрови есетри и други емблематични дунавски жители. Заповядайте в облагородената част от коритото на река Перловска, против паркинга на Националния стадион " Васил Левски ". Входът е свободен.
Малцина знаят, че близо 80% от крайречните естествени местообитания и рибните запаси на Дунав са унищожени през ХХ век, а останалите са застрашени. Затова от WWF работят за възобновяване на тези екосистеми и опазването на дунавските притоци и скотски типове.
Основните проблеми на реките са загради по тях като ВЕЦ-ове, язовири и шлюзове, които нарушават естествения им поток и попречват миграцията на рибите, извличането на пясък и трошляк, канализирането и слагането на насипи, изсичането на крайречната растителност. Освен върху водните жители, гореизброените имат отрицателен резултат и върху локалните поданици.
Построяването на бариера по реката, да вземем за пример, води до вдълбаване на речното корито и усилване на процесите на ерозия и всички останали отрицателни последствия от това. Преградите попречват и хората, чиито издръжка и занимания са свързани с реката – риболовци, каякари, рафтинг фенове.
По време на събитието представители на WWF ще опишат повече по тематиката и за това по какъв начин всеки един от нас би могъл да способства за опазването на водното ни благосъстояние.
#ДУНАВтечевСофия!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР