Wuling, която произвежда най-популярната електрическа кола в Китай, обяви нов

...
Wuling, която произвежда най-популярната електрическа кола в Китай, обяви нов
Коментари Харесай

Smart по китайски: Wuling пусна малка електрическа кола, която ще стане глобална

Wuling, която създава най-популярната електрическа кола в Китай, разгласи нов модел. Това е градска кола Air EV, която в Китай ще се назовава Clear Sky (晴空) – „ Чисто небе “, написа Car News China. Електрическата кола, сходно на колите на марката Smart, се създава в дву- и четириместна версия в Индонезия, където към този момент е събрала четири хиляди предварителни поръчки. След Китай Wuling ще изнася Air EV в Египет и Индия, а по-късно и на други пазари.

Wuling Air EV получава ъгловато тяло с щепсел начело и монооптика начело и откъм гърба. Колонките са боядисани в черно, с цел да се сътвори резултат на окачен покрив. Друго забавно решение са отвесните дръжки на вратите, които заемат съвсем цялата страна на купето. За екстериора се оферират четири цвята за избор: бяло, синьо, сиво и кафе.

`Smart

По отношение на размерите китайският електромобил е по-малък от Smart. Разликата е изключително осезаема във версията с четири места, която даже не доближава три метра дължина. Разстоянието от ризница до ризница при двуместната версия е 2 599 милиметра, при четириместната - 2 974. За съпоставяне Wuling Hongguang Mini EV, най-продаваният електромобил в света, е с дължина 2 917 милиметра.
`Smart

На предния панел в салона, тапициран с меки тъкани, има табло с два екрана, отговарящи за приборите на колата и мултимедийната система. Отдолу има физически превключватели.

`Smart

Air EV се задвижва от електрически мотор с мощ 39 киловата (53 конски сили), което му разрешава да развива скорост до 100 километра в час. Батерията е литиево-желязо-фосфатна, само че нейният потенциал не е посочен. Не явен и самостоятелният пробег на колата.
`Smart

Производството на нововъведението стартира в Индонезия през август и от този момент Wuling събра четири хиляди предварителни поръчки. Около 300 копия към този момент са доставени на индонезийските клиенти. Предвижда се да се създават към 10 000 Air EV на година, които ще се трансфорат в международен модел и ще се продават в Индонезия, Китай, Египет, Индия и други страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР