Woodside се занимава с проучване, разработване и добив на нефт

...
Woodside се занимава с проучване, разработване и добив на нефт
Коментари Харесай

Австралийската Woodside ще търси нефт и газ в Черно море заедно с Shell

Woodside се занимава с изследване, създаване и рандеман на петрол и газ, както и с доставка на полутечен природен газ

[Woodside] Още по тематиката
Предстои конкурс за търсене на петрол и газ в трети черноморски блок

" Хан Тервел " е с повърхност 4032 кв. км и е прилежащ на " Хан Аспарух " и " Хан Кубрат "
22 май 2018
Shell приготвя сондаж за петрол и газ в южната част на Черно море

Компанията планува изследването в блок " Хан Кубрат " да продължи до три месеца
12 мар 2018 Австралийската Woodside ще придобие 30% от плана за търсене и изследване за петрол и газ в блок " Хан Кубрат " в българската акватория на Черно море. Споразумение за това е било реализирано с Shell, която държи правата върху блока. За да бъде финализирана договорката обаче би трябвало да бъдат изпълнени избрани условия, оповестиха от Woodside.

Блок с капацитет

Миналия месец Woodside е подписала съглашение с Shell International Exploration and Development Italia да купи 30% дял в блока " Хан Кубрат " (преди прочут като " Силистар " ). Във връзка с това компанията е записала дъщерно сдружение в Англия и Уелс - Woodside Energy (Bulgaria) Limited. " Тази опция цели евентуално находище на петрол и газ, което се намира наоколо да съществуваща инфраструктура и пазари ", се показва в отчета на австралийското сдружение за първата половина на 2018 година

От стенограмата на брифинга след публикуването на отчета излиза наяве, че е имало разногласия дали компанията да се включи в плана. По думите на основния изпълнителен шеф Питър Коулман обаче екипът по изследванията е бил уверен, че блокът има сериозен капацитет, а също така решението е било повлияно и от обстоятелството, че оператор е огромна компания като Shell.

Партньорство

Woodside е най-голямата самостоятелна австралийска компания, която се занимава с изследване, създаване и рандеман на петрол и газ. Тя е и огромен производител на полутечен природен газ, като държи към 7% от световните доставки. По-голямата част от плановете й са в региона на Австралия, само че има активност също в няколко африкански страни, Ирландия, Канада, Съединени американски щати и Перу.

Блокът " Хан Кубрат " се намира в южната част на българското Черно море и е с повърхност от близо 7 хиляди кв.м. През 2015 година Shell завоюва търга за търсене и изследване, а при започване на предходната година завърши 2D и 3D сеизмичните изследвания. Преди няколко месеца компанията разгласи, че възнамерява да направи и изследователски сондаж в блока. Според известието на Woodside това се чака да стане през второто тримесечие на 2019 година

" Хан Кубрат " се намира на юг от блока " Хан Аспарух ", където изследвания се вършат от консорциум на Total, OMV и Repsol, които приготвят трети сондаж. В турски териториални води на юг пък се намира различен блок, който Shell изследва взаимно с Turkish Petroleum.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР