WLinux струва 19,99 долара в онлайн магазина Microsoft Store WLinux

...
WLinux струва 19,99 долара в онлайн магазина Microsoft Store WLinux
Коментари Харесай

Microsoft пуска платена Linux дистрибуция за Windows 10

WLinux коства 19,99 $ в онлайн магазина Microsoft Store

WLinux е дистрибуция на база Debian, основана особено за потребление във WSL

Microsoft разгласи две нови дистрибуции за Windows 10 Subsystem for Linux (WSL), включително първата платена дистрибуция Linux под името WLinux на цена от 19,99 $ и Ubuntu 18.04 – и двете са налични в онлайн магазина Microsoft Store.

Подсистемата WSL разрешава стартиране на разнообразни дистрибуции GNU/Linux вътре в операционната система Windows 10 във тип на приложения, предлагайки по този метод достъп до платформи като Ubuntu, openSUSE, Debian, Kali Linux и други
още по тематиката
„ WLinux е лична дистрибуция на Linux, основана от Debian особено за потребление във WSL “, се споделя в известие на компанията. „ Макар че за WSL са налични и други дистрибуции, WLinux е първата, усъвършенствана за потребление от потребителите на WSL “.

Що се отнася до Ubuntu 18.04, тази дистрибуция може да се пуска на ARM системи с Windows 10. При зареждане от Microsoft Store се извършва инспекция дали устройството е построено на платформа ARM, с цел да се смъкна вярната версия.

WLinux е първата Linux дистрибуция, усъвършенствана за потребление от потребителите на WSL

Подсистемата WSL не е нова, само че в последната актуализация на Windows 10 от октомври потребителите могат да пускат Linux от контекстното меню, разяснява WCCFtech. В момента WLinux е налична с отстъпка за 9,99 $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР