Wizz Air подписа договор с Airbus S.A.S. за покупката на

...
Wizz Air подписа договор с Airbus S.A.S. за покупката на
Коментари Харесай

Нискотарифна авиокомпания купи 20 самолета от Airbus

Wizz Air подписа контракт с Airbus S.A.S. за покупката на 20 самолета Airbus A321XLR. Настоящата поръчка ще бъде изпълнена и доставена в границите на три години, започвайки от 2023 година Моделът A321XLR ще включва 239 места, същите като при A321neo, с цел да обезпечи цялостна съгласуемост с флотилията на авиопревозвача. Финализирането на поръчката следва да получи утвърждение от акционерите на нискотарифния транспортьор.

„ A321XLR е най-икономичният аероплан от този вид и е невероятна опция за по-нататъшно разширение на мрежата ни и прибавяне на нови дестинации, които понастоящем са отвън обсега, поради по-добрите благоприятни условия на самолета на дълги дистанции. Към днешна дата летим по няколко 5-6-часови маршрута и записваме огромно задоволство от страна на нашите клиенти, тъй че със самолетите XLR ще можем да разтеглим нашето портфолио от услуги с направления, изискващи 7-8-часови полети”, сподели Йозеф Варади, основен изпълнителен шеф на Wizz Air.

Икономичният Airbus A321XLR ще помогне за увеличение на конкурентно преимущество на превозвача и за стимулиране търсенето на полети от и до Централна и Източна Европа и отвън нея. „ Самолетите от семейство A320neo са считани за революционни за бранша, като имаме вяра, че те ще допринесат за възстановяване на бизнес модела на самолетната компания и затвърждаване на безспорното ни водачество в Европа”, добави Варади.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР