Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа

...
Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа
Коментари Харесай

Wizz Air с рекорден годишен ръст на пътниците от и до България

Wizz Air, най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа и една от най-бързо разрастващите се самолетни компании в Европа, разгласи на конференция в София през днешния ден, че през 2017 година е превозила рекорден брой пасажери и e разширила доста оперативната си активност.

През 2017 година Wizz Air е превозила над 28 милиона пасажери по своите нискотарифни направления, което е с 24% повече спрямо 2016 година 2.5 милиона от тези пасажери са от и до България, което е нарастване с впечатляващите 47%.

През 2017 година 14 нови самолета се причислиха към флота на Wizz Air – 13 Airbus A321 и един Airbus A320, с което общият брой самолети на компанията стана 88. Новите самолети доведоха до нови 600 директни работни места, като все още повече от 3500 авиационни експерти работят за самолетната компания с бази на 27 летища в 15 страни, в това число двете най-нови бази WIZZ от 2017 година в Лондон и във Варна. Освен това, през 2017 година Wizz Air продължи да уголемява своята мрежа от направления със седем спомагателни летища и повече от 100 нови услуги, достигайки съвсем 600 маршрута и 145 дестинации в 44 страни.

Друг значим миг от годината за Wizz Air бе подписването на най-голямата поръчка на самолети в историята на самолетната компания с Airbus за закупуването на 146 Airbus A320neo. След като бъде утвърдено от акционерите на компанията, новото съглашение ще усили броя поръчани самолета Airbus от WIZZ до 282, като новите летателни средства са поръчани за доставка до края на 2026 година Това ще разреши на самолетната компания да продължи растежа си, както и да възобнови флота си и да продължи да бъде компанията с едни от най-новите и най-ефективни самолети в Европа.

Следвайки задачата си да обезпечи чудесно потребителско прекарване, предходната година самолетната компания усили размера на безплатния ръчен багаж с 50%, усъвършенства своите онлайн платформи, в това число уеб страницата и мобилното приложение на Wizz Air, и вкара новаторски артикули (Fare Lock, Flexible Travel Partner), с цел да обезпечи по-голяма еластичност на своите клиенти.

През 2017 година Wizz Air съумя да резервира позицията си на водещата самолетна компания в България с внушителния брой от 2.5 милиона превозени пасажери по своите нискотарифни български направления, което съставлява съвсем 50% растеж за годината. През юли WIZZ откри втората си база в страната – на летище Варна, създавайки 36 нови работни места в самолетната компания. В момента Wizz Air има осем основани самолета в България, седем в София и един във Варна, осигуряващи работа на над 300 души екип, които дават чудесно обслужване на всеки полет на WIZZ. Услугите на Wizz Air освен обезпечават налични благоприятни условия за пътешестване за българските клиенти и посетителите на страната, само че и подтикват локалния пазар на труда в областта на авиацията и туризма, като през 2017 година са подкрепили 1900* работни места в обвързваните с тях промишлености в цялата страна.

Продължавайки постоянния си напредък, през 2018 година Wizz Air предлага за продажба 3.3 милиона самолетни места по българските си направления, което е с 27% повече от миналата година. С четири нови маршрута от София, които стартират през март тази година, и един нов полет от Варна, Wizz Air към този момент предлага 44 маршрута от трите български летища – София, Варна и Бургас.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР