Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа,

...
Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа,
Коментари Харесай

Wizz Air поръчва двигатели V2500® за 10 самолета A321ceo

Wizz Air, най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа, избра моторите V2500 за 10те самолета Airbus A321ceo, поръчани през днешния ден на авиошоуто в Париж. WIZZ към този момент има 83 V2500 в деяние, които движат самолетите A320 от фамилията, и още 19 ще бъдат доставени от 2018. WIZZ е подписала също контракт за 110 самолета с новата технология A321neo, които ще бъдат с мотори PW1100G-JM.

V2500 се оферират от IAE International Aero Engines AG, мултинационален консорциум от авио мотори, чиито акционери са Pratt & Whitney, поделение на United Technologies Corporation (NYSE: UTX); Pratt & Whitney Aero Engines International GmbH; Японската Aero Engines Corporation; и MTU Aero Engines GmbH.

Договорът за продажба на моторите V2500, който включва от 22,000 до 33,000 паунда двигателна сила, съдържа и контракт за летателни часове. По света има настоящи 6,500 мотора V2500.

" Ние сме доста удовлетворени от оперативното показване на мотора V2500 и разходните преимущества, които носи ", сподели Йозеф Варади, основен изпълнителен шеф на Wizz Air. " Връзката с IAE & P&W е значима за растежа на бизнеса ни, защото индикаторите за успеваемост на мотора V2500 ще се трансформират непосредствено в понижени оперативни разноски. Докато към този момент имаме доста ниска базова цена, нашият фокус е да продължим да се стремим да предлагаме най-ниските цени на клиентите, като в същото време реализираме мощна възвръщаемост за нашия бизнес. Стратегията на WIZZ е да утвърдим позицията си на водач на пазара в Централна и Източна Европа, и на най-бързо развиващия се европейски нискотарифен транспортьор. Следвайки поръчката ни отпреди две години за 110 свръхефективни Airbus A321neo, тези още 10 самолета ще прибавят общо 140 нови машини към флота на Wizz Air до 2024 и Wizz ще се трансформира в два пъти по-голяма компания, в сравнение с е през днешния ден. "

" WIZZ е основен стратегически клиент на IAE и Pratt & Whitney, " сподели Рик Дуерло, старши вице-президент продажби и потребителско обслужване, Pratt & Whitney. " Ние високо ценим, че WIZZ има вяра в нас. "

Wizz Air е най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа, в този момент оперира с флот от 83 самолета Airbus A320 и A321, който е един от най-младите измежду европейските самолетни компании, със междинна възраст на аероплан 4.4 години.

Pratt & Whitney е международен водач в дизайна, производството и обслужването на самолетни мотори и на спомагaтелни задвижващи единици. United Technologies Corp., ситуирана във Фармингтън, Кънектикът, предлага високотехнологични системи и услуги за строителната и галактическата индустрия. За повече информация за UTC, посетете www.utc.com, или ни следвайте в Twitter: @UTC.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР