Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа

...
Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа
Коментари Харесай

Новият Airbus A320 ще се присъедини към въздушната флотилия на Wizz Air във Варна

Wizz Air, най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа и водещият авиопревозвач в България, през днешния ден разгласи, че усилва потенциала въз основата си във Варна, като прибавя още един аероплан Airbus A320, 6 нови маршрута и обновява честотата на някои от към този момент съществуващите полети.

Новият Airbus A320 ще се причисли към флотилията на Wizz Air във Варна през юли 2019 година, което съставлява спомагателна инвестиция от страна на самолетната компания в България от над 100 млн. щатски $ и ще докара до разкриване на 35 нови директни работни места. С идването на новия Airbus флотилията на компанията в страната ще нарасне до общо 9 самолета: 2, основани във Варна, и 7 – в София. В резултат потенциалът на Wizz Air в България ще се увеличи с 14% по отношение на миналата година, което ще откри отражение в нови направления и обновена периодичност на полетите.

Новите направления на Wizz Air от Варна ще започват от юли 2019 година Те ще свържат морската столица с 3 вълнуващи дестинации в Германия – красивия пристанищен град Хамбург, готическото богатство Кьолн и културния център Берлин. Клиентите от Варна ще могат да се възползват от извънредно преференциалните цени на Wizz Air също, с цел да посетят сантименталния Париж, вълнуващия Ливърпул и колоритния Копенхаген.

Първият полет на Wizz Air от Варна излетява през 2007 година и от този момент авиокомпанията се утвърждава като водещия транспортьор на Летище Варна. През първите 11 месеца на 2018 година над 400 000 пасажери са се възползвали от преференциалните цени на WIZZ и са пътували по маршрутите от и до Варна, което съставлява 48% нарастване по отношение на 2017 година В същото време самолетната компания отбелязва общ годишен растеж от 17% на пасажерите от и до България, като за интервала януари-ноември 2018 година към този момент е превозила над 2.8 млн. души. С активността си в страната самолетната компания е подкрепила косвено откриването на повече от 2000 работни места в обвързваните с нея промишлености.

С решението да базира 2-ри аероплан във Варна Wizz Air към този момент ще разполага с над 500 000 места по 14-те си маршрута от Варна и с общо 3 млн. места по своите 49 маршрута от и до България. Решението е част от задачата на самолетната компания да открива повече и все по-достъпни благоприятни условия пред българските клиенти и техните гости за вълнуващи пътувания.

WIZZ към този момент предлага 49 маршрута от три летища в България до 18 страни. Билетите за новите направления са към този момент в продажба и могат да бъдат резервирани на цени, започващи от 39.99 лева на wizzair.com

Андрас Радо, управител Корпоративни връзки на Wizz Air, разяснява: " За нас е наслаждение да отбележим още едно значимо събитие на Летище Варна. Експанзията въз основата ни е доказателство за нашия ангажимент към България – пазар, на който сме отдадени към този момент над 12 години. Новият аероплан ще дойде във Варна на 1 юли 2019 година и ще сътвори 35 нови работни места в Wizz Air. От идната година ще предложим на пасажерите 6 нови директни маршрута до едни от най-вълнуващите европейски градове. Сигурни сме, че клиентите в България ще харесат комфортните полетни написания, лесната система за онлайн резервации на wizair.com и множеството варианти за персонализиране на пътуването, тъй че да дава отговор на потребностите на всеки клиент. Нашият мощен напредък в България в допълнение укрепва уговорката на Wizz Air към страната, града и летището във Варна и в същото време има положителен резултат върху туризма и хотелиерството в България. “

 

" Преди малко повече от година ние обещахме, че ще работим интензивно, с цел да създадем базата сполучлива и да дадем причина тук да се базира още един аероплан.  Днес съм доста благополучен, че, дружно с нашите сътрудници и другари от Wizz Air, ще дадем опция на повече варненци да пътуват и на повече туристи да се срещнат с красивото българско Черноморие “, сподели Улрих Хеппе, основен изпълнителен шеф на Фрапорт България, оператор на летище Варна.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР