Wizz Air наскоро стартира първия курс в своята Академия за

...
Wizz Air наскоро стартира първия курс в своята Академия за
Коментари Харесай

Wizz Air вече обучава пилоти

Wizz Air неотдавна започва първия курс в своята Академия за водачи . Курсът се организира в съдействие с Tréner Kft., първата школа за водачи, с която самолетната компания има подписан контракт и която се намира в Нирегихаза, Унгария. През идващите 21 месеца курсистите ще бъдат обучавани и ще развият всички умения, нужни с цел да станат висококвалифицирани водачи в самолетната компания, като част от идното доста разширение на Wizz Air.

Академията за водачи на Wizz Air (Wizz Air Pilot Academy), която започва през август 2017 година и понастоящем е налична единствено за жителите на Полша, предлага на младежите неповторимата опция да получат лиценз за водачи от гражданска авиация, без да имат какъвто и да било предходен летателен опит. В рамките на програмата Wizz Air си сътрудничи с опитни авиоорганизации, с които има подписани контракти за даване на качествено образование според стандартите на Wizz Air. Първите две школи за водачи, с които WIZZ към този момент има контракт, са Tréner Kft. в Унгария и Egnatia Aviation Ltd. в Гърция. Целта на самолетната компания е да разшири програмата през идните месеци посредством съдействие с повече школи за водачи и възнамерява да започва програмата и в други страни от Централна и Източна Европа.

По време на церемонията по откриването, първата група курсисти бе посрещната от представители на управлението на Wizz Air и Tréner Ktf., след което бъдещите водачи на WIZZ получиха публично своите пилотски якета и се насочиха към школата в Нирегихаза. Сега на тях им следва интензивно образование от 750 часа наземни курсове, 60 часа – в симулатор и 145 часа полети.

Успешното довеждане докрай на Академията за водачи на Wizz Air и покриването на всички условия ще обезпечат опция за работа като стажант-пилот в Wizz Air. След което стажант-пилотите ще би трябвало да преминат през в допълнение образование за напреднали, с цел да могат да продължат кариерата си като първи офицери на Airbus A320 в мрежата на WIZZ. Първите офицери в Wizz Air имат отлични благоприятни условия за кариерно развиване в самолетната компания и получават конкурентен пакет от бонуси.

Дидерик Пен, изпълнителен вицепрезидент и основен действен шеф на Wizz Air, съобщи: „ За мен е наслаждение да поздравявам цяло ново потомство интелигентни и амбициозни курсисти в фамилията WIZZ. Пожелавам им триумф по време на цялостното им образование с Tréner Kft. и с неспокойствие чакам да работя с тях в близко бъдеще. Тъй като продължаваме да разширяваме програмата на Академията за водачи на Wizz Air, ние ще можем да предложим на още надарени хора шанса да осъществят фантазията си да станат водачи на самолетна компания и да бъдат част от нашата сполучлива история и проекти за забележителен растеж през идващите години. “


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР