Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа

...
Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа
Коментари Харесай

Флотилията на Wizz Air достигна 100 самолета


Wizz Air, една от най-бързо разрастващите се самолетни компании в Европа и водещият нискотарифен транспортьор в Централна и Източна Европа, през днешния ден чества неповторим миг от своята история – флотилията й доближи 100 самолета. По този мотив в Будапеща бе показан 100-ия особено оцветен аероплан (Airbus A321) на Wizz Air, оповестиха от компанията. Отчитайки възходящото значение на Wizz Air за развиването на общностите, които обслужва, самолетната компания също разгласи основаването на Фондация WIZZ, която ще работи в 4 разнообразни области: опазване на здравето, обучение, грижа за деца и незабавна помощ.

Флотилията на Wizz Air доближава до внушителните 100 самолета едвам 14 години след първия полет на самолетната компания. 14 години, в които компанията обезпечи в действителност ниски цени на общо 155 милиона пасажери и трансформира летенето със аероплан в налично за повече хора от всеки път. Wizz Air ще продължи да развива мрежата си и пазарите с непълен достъп до хвърчене посредством преференциални цени, водена от упоритостта да влезе в топ 5 на самолетните компании в Европа. Плановете за предстоящ напредък на Wizz Air се допълват от направената поръчка на още 268 съвременни самолета, планувани за доставка до края на 2026 година, след което флотилията й ще доближи до съвсем 300 самолета, пренасящи 100 милиона пасажери годишно, обслужвани от екип от 10 000 чиновници. Силният фокус върху цифровизацията в това време ще разреши на Wizz Air да предлага още по-ориентирани към клиента услуги, както и да вкара повече успеваемост в бизнеса.

Модерната флотилия на WIZZ със междинна възраст от единствено 4,6 години е главен актив в ултра нискотарифния бизнес модел на самолетната компания дружно с Airbus A321, който е най-ефективният теснофюзелажен аероплан в приложимост и който се чака да промени пазара. По-големият брой места спрямо Airbus A320 значи, че Airbus A321 е по-ефективен и по-екологичен, а A321ceo подсигурява 10% понижение на разноските на единица, съпоставено с Airbus A320ceo. До 2023 година 75% от предлаганите места от Wizz Air ще са на борда Airbus A321. Друга смяна ще започва през 2019 година, когато Wizz Air ще получи първите от общо 256 самолета Airbus A320neo – аероплан, чиито мотори от последващо потомство ще донесат още 10% понижение на разноските за единица, съпоставено със настоящия Airbus A321ceo. Самолетът Airbus A320neo ще бъде задвижван от мотора PW1100G-JM на Pratt & Whitney, най-екологичният и най-тихият мотор от своя клас, който ще обезпечи преимущество от най-малко 16% по-малък разход гориво спрямо A321ceo.

Wizz Air продължава да уголемява обширната си мрежа от над 600 маршрута, като започва повече от 100 маршрута през 2018 и 2019 година В България тази година към този момент започнаха 5 нови услуги, осигуряващи още по-вълнуващи благоприятни условия за пътешестване. От София клиентите към този момент могат да пътуват и да се насладят на слънчеви почивки в Атина, Ница, Лисабон и Малага, а пасажерите във Варна могат да посетят красивия град Виена. Непрекъснатото разширение на Wizz Air в страната с годишен растеж на предлаганите места от 20% способства за българската стопанска система, осигурявайки почти 350 директни работни места в самолетната компания и стимулирайки пазара на труда в авиационния и туристическия бранш посредством поддръжка за над 1800 непреки работни места на година*.

Йозеф Варади, основен изпълнителен шеф на Wizz Air съобщи: „ Когато стартирахме Wizz Air през 2004 година, знаехме, че самолетната компания ще промени живота на хората, правейки пътуването със аероплан допустимо за повече хора от всеки път. Нашият 100%-ов фокус върху постигането на допустимо най-ниски оперативни разноски, а от там и даване на най-ниските цени на пазара, оказа помощ на Wizz Air да стане самолетна компания със 100 самолета едвам 14 години след първия ни полет. Още по-впечатляващ напредък следва, защото ние чакаме с неспокойствие доставките на извънредно новаторския Airbus A320neo при започване на 2019 година С непрестанната поддръжка на нашите дългогодишни сътрудници Airbus и Pratt & Whitney, ние ще продължим устремено към нашата цел да станем безспорният нискотарифен водач и една от самолетните компании в топ 5 в Европа, осигурявайки неповторими благоприятни условия за пътешестване на преференциални цени за още повече пасажери. “

„ Wizz Air стартира да оперира първия си Airbus преди 14 години. Днес WIZZ се утвърди като същински образец на триумфа и ние се гордеем да играем основна роля в това пътешестване, осигурявайки най-ефективните самолети с най-ниски оперативни разноски, съчетани с непостижим комфорт в най-широката пътническа кабина на теснофюзелажен аероплан в небето “, разяснява Ерик Шулц, основен търговски шеф на Airbus.

„ Нашите мотори V2500 задвижват Wizz Air още от първия полет през 2004 година и за нас е чест да стоим зад мотора и на днешния 100-ен аероплан “, съобщи Джесика Виларди, районен вицепрезидент на Pratt & Whitney за Европа, Русия и Оперативно-наблюдателно дело. „ Очакваме с неспокойствие да продължим съдействието си с WIZZ за години напред. “

Wizz Air е най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа с флотилия от 100 самолета Airbus A320 и Airbus A321. Тя предлага над 600 маршрута от 27 бази, свързващи 141 дестинации в 44 страни. В Wizz Air екип от над 4000 авиационни специалисти дава висококачествено обслужване и доста ниски цени на билетите, което прави Wizz Air пожеланият избор на 30 милиона пасажери съгласно резултатите от финансовата година, завършила на 30 април 2018 година Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ и е включена в показателите FTSE 250 и FTSE All-Share. Wizz Air е записана в Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), Оперативен одит за сигурност (IOSA), световният пример за самопризнание за сигурност на въздушния превоз. Наскоро компанията бе оповестена за Европейска самолетна компания на годината от Aviation 100 – влиятелно годишно издание, което отличава най-впечатляващите компании и практики в региона на авиоиндустрията.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР