Wi-Fi 6 ще навлезе бързо в употреба, прогнозират анализатори на

...
Wi-Fi 6 ще навлезе бързо в употреба, прогнозират анализатори на
Коментари Харесай

Wi-Fi 6 идва с над 300 милиона устройства догодина


Wi-Fi 6 ще навлезе бързо в приложимост, предвиждат анализатори на промишлеността
(снимка: Wi-Fi Alliance)

Безжичните мрежи по новия стандарт Wi-Fi 6E ще получат бързо разпространяване. Първите устройства с поддръжка на спецификацията ще се появят в края на актуалната година, а още през 2021-а продажбите ще доближат стотици милиони, съгласно източници от промишлеността.

Актуалните сега Wi-Fi мрежи работят в два честотни диапазони: 2,4 GHz и 5 GHz. Стандартът Wi-Fi 6E планува разпределение на още една честотна лента за нелицензирана приложимост – 6 GHz.
още по тематиката
Новата технология ще обезпечи висока пропускателна дарба в мощно натоварени места. Според предварителните проби, скоростта на предаване на данни може да доближи 2 Gbps с инертност от 2 ms.

Анализатори, на които се базира Digitimes, предвиждат, че през идната година размерът на международния пазар на устройства с поддръжка на Wi-Fi 6E ще възлезе на 310-320 милиона бройки. И това макар обстоятелството, че първото съоръжение по новия стандарт ще се появи едвам в края на тази година.

Компании като NXP Semiconductor, Qualcomm, Broadcom и Qorvo към този момент създават чипове за Wi-Fi устройства от последващо потомство. Поддръжка на Wi-Fi 6E са декларирали и чипмейкъри като MediaTek, Realtek Semiconductors и RichWave.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР