Wi-Fi 6 рутерът поддържа на ниво комуникациите в съвременния дигитализиран

...
Wi-Fi 6 рутерът поддържа на ниво комуникациите в съвременния дигитализиран
Коментари Харесай

Tenda TX9 – бърза връзка за много устройства наведнъж

Wi-Fi 6 рутерът поддържа на равнище връзките в актуалния цифровизиран дом

Tenda TX9 e заслужен съперник в един бързо загряващия Wi-Fi 6 пазарен сегмент
(снимки и видео: Мария Малцева/TechNews.bg)

Евтин, елементарен за потребление и в същото време високопроизводителен рутер е Tenda TX9 – отлично решение за тези, които желаят да употребяват бърза Wi-Fi 6 връзка и да се насладят на високи скорости на изтегляне и качване.

Wi-Fi 6 е технология за местни безжични мрежи, която съществува от известно време, само че към момента не са доста устройствата, които боравят с нея. Напоследък обаче се усеща повеят на смяната. Нови устройства, освен това на налични цени, залагат на Wi-Fi 6 и това прави Tenda TX9 заслужен съперник в един бързо загряващ пазарен сегмент.



Дизайн

Едва ли има доста рутери, които да впечатляват със характерен дизайн – във външния тип се търси елементарност и грациозност, която елементарно да пасне на всевъзможен жанр интериор. Елегантен дизайн с леки и приятни за окото извивки, непрозрачен бял цвят и дискретни диодни знаци – в резюме по този начин наподобява TX9. Всъщност формата е доста интересна и ексцентрична с леките извивки, които наподобяват пеперуда или цвете.

Рутерът има четири антени, а на гърба му са ситуирани портовете: един за WAN и три за LAN.




Производителност

Не за първи път имаме в ръцете си устройство на Tenda и знаем, че те могат да реализират добра продуктивност, даже в случай че цената е много ниска в съпоставяне със съпоставими други артикули, които оферират същите характерности. Тук още веднъж е по този начин.

Всъщност, в случай че би трябвало да сме точни, TX9 е проектиран най-вече с мисъл точно за бързината. С двете честотни ленти, които употребява, той доближава до 2976 Mbps (574 Mbps на 2,4 GHz и 2402 Mbps в честотната лента на 5 GHz).

Това значи, че рутерът може да бъде претрупан с много трафик и ще се оправи безпрепятствено – може да обслужва няколко преносимия компютър, няколко смарт телефона, тв приемници, игрови конзоли – в резюме, TX9 може да подсигури интернет връзката нацяло семейство с всички цифрови устройства на всички членове на семейството в техния цифровизиран, образован дом.




При придвижване из другите пространства не се усеща закъснение – промени в скоростите има, само че те са толкоз незначителни, че не могат да се виждат. Човек може да следи видео, да сърфира в интернет или да продължава обичаната си игра, до момента в който се мести от едно помещение в друго в границите на дома.

Създателите на рутера споделят, че това се дължи на новаторската софтуерна композиция от OFDMA и MU-MIMO. Но в действителност за елементарния консуматор, който няма особени софтуерни знания, е по-голям крайният резултат – връзка без забавяния.

Антени 4+4

Подобно на множеството рутери и този е „ рогат ” със своите 4 антени, които могат да се насочват в най-различни направления. Всяка от тях има модул за увеличаване на сигнала и за двете честотни ленти, тъй че на процедура са налице 4+4 антени за реализиране на качествено покритие.



Сигурност от високо равнище

В актуалния свят на всевъзможни виртуални закани не може да не отбележим, че Tenda са помислили и за сигурността на потребителите. Протоколът за сигурност WPA3 е новият стандарт в безжичните мрежи, който увеличава компликацията за потенециално разтрошаване на пароли за понижаване на възможностите за триумф на офанзивите от типа „ силово разтрошаване ”.

Щадене на батериите

Не, не – не става дума за батерия в рутера, а за батериите в обвързваните с него устройства като преносими компютри и смарт телефони. Както прилича на Wi-Fi 6 устройство, в Tenda TX9 е вградена технологията TWT, която удължава времетраенето на работа с едно зареждане на батерията за всяко от обвързваните устройства, защото редуцира потреблението на сила за поддържане на мрежовата връзка.



Дистанционно ръководство и ред екстри

Както към този момент стана дума, рутерът може да се ръководи посредством приложението Tenda App, което разрешава и дистанционно контролиране на устройството. Към това има и други улеснения, като алтернатива за отделяне на „ посетител ”-мрежа, таймер, основаване на черни и бели списъци за сигурност.

Заключение

Tenda продължава да ни изненадва прелестно, като предлага рутер, наличен от позиция на цената, елементарен за апаратура за неспециалисти, бърз и комфортен. Скоростите, които може да реализира, са подобаващи за актуалния цифровизиран дом с всички електронни устройства в него – смарт телефони, преносими компютри и компютри, смарт-телевизори, умни IoT уреди. Tenda TX9 е безукорен избор за модерния апартамент или къща.



Наличност и цена

Wi-Fi 6 рутерът Tenda TX9 е наличен за покупки в комерсиалната мрежа у нас от оторизираните сътрудници на марката. Моделът се предлага на цена от 130-150 лева според от гаранцията, която е две или три години при другите снабдители.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР