WhatsApp разкри пробив в сигурността, който е позволил чрез гласовите съобщения

...
WhatsApp разкри пробив в сигурността, който е позволил чрез гласовите съобщения
Коментари Харесай

WhatsApp разкри пробив в сигурността

WhatsApp разкри пробив в сигурността, който е разрешил посредством гласовите известия по приложението да се вкарва програмен продукт за следене в мобилния телефон, написа Файненшъл таймс, представен от БГНЕС.

Приложението се употребява от 1.5 милиарда души по света. Оказало се, че през дупка в системата за сигурност, може да се конфигурира проследяващ програмен продукт на израелска компания, който работел както на телефоните на Apple, по този начин и на ползващите операционна система Андроид.

Зловредният програмен продукт, създаден от потайната израелска компания Ен Ес Оу Груп (NSO Group) можел да болести телефона даже клиента да не отговори на позвъняването. След това номера на създателя на позвъняването изчезвал от листата с повиквания.

От WhatsApp споделиха, че още са в началото на своето разследване и не знаят какъв брой телефона са били наранени.

Притежаваната от Фейсбук компания работи от дни за намирането на решение на казуса. Инженери в Лос Анджелис и Лондон построяват бариера против програмата на сървърите на WhatsApp. В понеделник беше пуснат и пач за мобилното приложение на телефоните на потребителите.

NSO са известни с създаването на Пегас (Pegasus) - стратегия, която може да включи камерата и микрофона на мобилен телефон, да прегледа СМС известията и електронната поща и да източи информация за местоположението на телефона.

NSO оферираше тази разработка на разследващи служби от Западна Европа и Близкия изток и твърдеше, че е стратегия за битка с тероризма и проведената престъпност.

" Тази офанзива носи всички белези на разработка на частна компания, която работи с държавни управления за доставянето на шпионски програмен продукт, поставящ под надзор избрани функционалности на операционната система на мобилните телефони. Известихме редица организации за отбрана на човешките права и разпространихме информацията, която можем да публикуваме, с цел да известим гражданското общество ", споделиха от WhatsApp.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР