WhatsApp ограничава всички свои потребители да препращат едно съобщение до

...
WhatsApp ограничава всички свои потребители да препращат едно съобщение до
Коментари Харесай

WhatsApp взима мерки срещу разпространението на фалшиви новини

WhatsApp лимитира всички свои консуматори да препращат едно известие до най-много пет пъти за отбрана от разпространението на погрешна информация в платформата, предава Би Би Си.

Досега потребителите на WhatsApp имаха опцията да препратят едно известие на 20 души.

Преди 6 месеца приложението, което е благосъстоятелност на Фейсбук, показа новите си правила за сигурност в Индия, където е най-използвано. Там предходната година посредством него е публикувана погрешна информация, довела до убийства.

Актуализацията на разпоредбите беше оповестена в Джакарта, Индонезия, където през април предстоят избори.

От WhatsApp декларират пред Би Би Си, че са взели решението си, откакто " деликатно " са оценили резултатите от своя половингодишен тест в страната.

С измененията те целят приложението да се концентрира върху частните известия с персоналните контакти.

В една група в WhatsApp към този момент могат да бъдат включени до 256 консуматори. Така всеки може да препрати известие до 1280 клиента, а не до 5 120, както беше по-рано.

Ограничението идва в миг, когато другите услуги на WhatsApp и Фейсбук са под надзора за ролята си в разпространяването на агитация и други лъжи онлайн.

Миналата седмица от Фейсбук оповестиха, че са премахнали 500 страници и сметки, за които се твърди, че са взели участие в разпространението на подправени вести в Централна Европа, Украйна и други източноевропейски страни. Наскоро компанията нае услуги от Англия за инспекция на обстоятелства. Но известията в WhatsApp могат да бъдат прочетени единствено от изпращача и получателя и това лимитира активността на компании, които пробват да открият агитация или подправени вести.

В края на предходната година индийската преса заяви, че държавното управление обмисля смяна в закона, която ще принуди Фейсбук да управлява известията в WhatsApp за " нелегално " наличие. Това би оспорило потреблението на технологията за криптиране.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР