WhatsApp оглавява рейтинга и за двете платформи – iOS и

...
WhatsApp оглавява рейтинга и за двете платформи – iOS и
Коментари Харесай

Най-опасните мобилни приложения за бизнеса

WhatsApp оглавява рейтинга и за двете платформи – iOS и Android

Популярните мобилни приложения са сериозна опасност за корпорациите

Някои мобилни приложения са толкоз известни, че се срещат съвсем на всяко устройство. Освен изгоди и улеснение обаче те могат да съставляват и сериозна опасност, в частност за бизнес потребителите.

Изследване на Appthority разкрива най-опасните приложения за iOS и Android устройства през второто тримесечие на годината – интервала април-юни, употребявани в корпорациите. Това са приложения, които опасности от уязвимости и приключване на данни.

• На първо място по заплаха в света на iOS попадат месинджърите WhatsApp и Фейсбук Messenger, като и двете приложения са благосъстоятелност на Фейсбук. На трето място в рейтинга е класирано приложението Waze.

• Подобна е картинката и при Android устройствата , където класацията се оглавява от WhatsApp, Фейсбук, Telegram и Waze. Опасността на всички тези приложения се състои в това, че те изпращат огромно количество данни към външни сървъри, включително данни за известия и контакти.

Подобно приключване на данни не дава отговор на политиките за сигурност на бизнес организациите. Ето за какво огромните компании поставят в черни описи на практика всички месинджъри, приложения за обществени мрежи и онлайн-запознанства.

• Трите най-често поставяни в черни описи приложения за Android са Фейсбук Messenger, Wickr Me и WhatsApp Messenger, до момента в който при iOS платформата описът се оглавява от Фейсбук Messenger, WhatsApp Messenger и Tinder.

Докладът на Appthority разкрива също най-често срещаните дестинации за мобилния злоумишлен програмен продукт и репутацията на връзките по страни. Съединени американски щати, Китай и Германия са топ дестинациите за малуер, макар че тези страни имат приблизително равнище на известност – в диапазона „ Сигурни ” и с „ Нисък риск ”. Холандия е страната с максимален % на връзки с „ Висок риск ” (3%), следвана от Китай и Хонконг с по 2%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР