Whalers“, 1845, Joseph Mallord William Turner (1775 ~ 1851) Астрологичните

...
Whalers“, 1845, Joseph Mallord William Turner (1775 ~ 1851) Астрологичните
Коментари Харесай

2023-та е мост над бурни води ~ Астрологът Гал САСОН

„ Whalers “, 1845, Joseph Mallord William Turner (1775 ~ 1851)

Астрологичните трендове през 2023 година

~ Да минем по моста

Винаги поучавам клиентите си да не стартират нови планове в ретроградни интервали, само че уви, 2023 година прави таман по този начин: стартира с ретроградни Меркурий и Марс и завършва още веднъж с назадничав Меркурий. Това не значи, че ни чака „ изгубена година “, обгърната в назадничав облак; в противен случай, може да се окаже завоалирана благословия. Нищо чудно нашите звездни водачи да ни оказват помощ да смекчим резултатите от монументалните преноси на планетите чрез ретроградни интервали, в които можем да се прегрупираме и да сменим метода. Понякога би трябвало да се изгубиш, с цел да намериш правилния път.

Каквото „ горе “, това и „ долу “. През 2023-та се чакат огромни промени на небето, които ще се отразят и на земята. Господарят на трансформацията Плутон минава във Водолей, откакто от 2008-ма до момента обитава в Козирог, провокирайки Голямата криза. Тъй като ръководи вложенията и финансовите институции, той още веднъж заплашва със съществени финансови и стопански провокации през 2023–2024. Господарят на кармата Сатурн, комуто изискуем концепцията за наследствените проклятия (не е учудващо, откакто е изял личните си деца), напуща Водолей, с цел да скочи в безбрежните води на Риби (потопи и засуха), както прави един път на всеки 30 години с всеки зодиакален знак. Великият покровител Юпитер също сменя одеждите си: смъква рубиненочервената военна униформа на Овен, с цел да надене марковия костюм на Телец. Главата на Дракона, сочеща към това, което би трябвало групово да овладеем, се движи обратно от Телец към Овен – тъкмо противоположното на преноса на Юпитер. Всички тези изменящи се архетипи подсказват, че 2023-та е мост над бурни води: безредици на хора и граници, полезности и хрумвания, тласкащи към смяна, в това число геополитическите системи. Този своего рода Изход може да продължи до 2026–2027.

През 2023-та има няколко сложни енергийно интервала, които биха могли да трансформират живота на мнозина. Първият е през март, когато Сатурн минава в Риби (имунната система), а Плутон – във Водолей (общности, революции). Пълнолунието на 7 март – деня, в който Сатурн сменя знака си, може да се окаже преломен миг с последствия за опазването на здравето (нов вирус, разновидност, замърсител), набожен фанатизъм, проблеми в работата и бита, само че и пробив в медицината. Да не забравяме класическото предизвестие да се пазим от мартенските иди, тъй като на този ден Слънцето, Меркурий и Нептун образуват съвпад в Риби. Подобно на трите вещици от „ Макбет “, те  могат да се проявят като проблеми  с имунната система, измами, илюзии и комплициране. Само две седмици по-късно Плутон минава във Водолей. Последния път по време на въпросния пренос избухва Френската гражданска война и се основава американската конституция.

Деликатни са и интервалите на затъмненията (20 април – 5 май и 14 – 28 октомври). Лунациите са изключително интензивни, тъй като обгръщат Овен и Скорпион, ръководени от войнствения Марс. Можем да чакаме ускорение или увеличаване на спора сред силите, които желаят война, и другите, които жадуват за благополучие, допустимо единствено по време на мир. Чувствителен интервал е също 23 август – 5 септември, когато ще станем очевидци на ретроградната комбина, включваща Меркурий, Венера, Хирон, Юпитер, Сатурн, Нептун, Плутон и Уран. Едновременното ретроградно придвижване на Венера (изкуство, финанси, взаимоотношения) и Меркурий (комуникации, бизнес) е съществено предизвикателство. С две думи, през идната година се чакат астрологични тапи.

Всичко е цифри. Нумерологично 2023 се свежда до 7, което е отлично, тъй като редица обичаи по света считат седмицата за свещено число. Имаме 7 тайнства, 7 чакри, 7 обиколки на Кааба (древен езически храм от доислямския интервал, който след това се трансформира в заветен за мюсюлманите) в Мека, 7 дни в седмицата, 7 морета и континента, да не приказваме за израза „ щастливата седморка “. Списъкът с удобните аспекти на 7 е безконечен, а в кабалистичното Дърво на живота 7-та сфера се назовава Вечност. Какво значи това? Въпреки всички компликации и тествания 2023-та носи в себе си и дигитален маяк, който ще осветява пътя ни, когато прекосяваме по моста като обособени човеци и като общество.

Предстои година, изпълнена със съдбоносни събития, напомняща надпреварване на небесните планети. Както към този момент споменахме, Сатурн шества във Водолей от март 2020 до март 2023, след  което се реалокира в Риби. Две седмици откакто Господарят на кармата напусне селенията на Водолея, Плутон поема от него щафетата, с цел да поправи в индивидите това, което първият не е съумял. (Да припомня, че Водолеят е знакът на човечеството, извънземните и изкуствения интелект; ще се върнем на тематиката още веднъж по-късно.)

Същото се случва със Северния възел и Юпитер. От януари доникъде на май Юпитер оказва помощ на Овен, след което минава в Телец за една година. Два месеца по-късно Северният възел „ се изнася “ от Телец, където е прекарал 18 месеца, с цел да остане година и половина в Овен. Така небесните артисти безусловно си разменят знаците и сменят одеждите на двата архетипа, с цел да ни научат да обичаме себе си (Овен) и своите гении, полезности и способности (Телец).

Ние обаче помним, че постоянно имаме свободна воля и сами решаваме по какъв начин да изиграем ролята си в небесния сюжет.

Откъс от: „ Астрологична прогноза за 2023 година “, Гал Сасон, изд. „ Кибеа “, 2022 година
Картина: „ Whalers “, 1845, Joseph Mallord William Turner (1775-1851); chinaoilpaintinggallery

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР