WeWork Cos. се подготвя да излезе на борсата още през

...
WeWork Cos. се подготвя да излезе на борсата още през
Коментари Харесай

WeWork бърза с дебюта си на борсата

WeWork Cos. се приготвя да излезе на борсата още през септември, надалеч по-рано, в сравнение с множеството вложители чакаха, написа The Wall Street Journal. Очаква се компанията да разгласява проспекта си обществено през август. Засега няма публична информация от компанията за датата на първичното обществено предложение.

През тази седмица WeWork ще организира няколко срещи с банки от Уолстрийт по отношение на гарантиран с активи заем, който би трябвало да бъде финализиран през идващите седмици. Очаква се компанията да получи заем в размер сред $5 милиарда и $6 милиарда. По-рано се очакваше, че неговият размер ще бъде сред $3 милиарда и $4 милиарда.

Заемът ще понижи сумата, която WeWork ще набере от първичното предложение, което ще усили шанса за триумф на процедурата за компанията, чийто загуби порастват напоследък. Все отново се чака посредством IPO сдружението, което основава споделени работни пространства за бизнеса, да набере " няколко милиарда " и да се подреди на втора позиция по мярка на първичното обществено предложение след Uber, която получи към $8 милиарда от продажба на акции.

Една от аргументите за пренасяне на предлагането по-рано е, че мениджърите в WeWork са обезпокоени, че положителните времена за пазарите наближават своя край. Във вчерашната сесия главните показатели в Съединени американски щати доближиха нови върхове.

При последния частен рунд на финансиране WeWork получи оценка от $47 милиарда, като не е ясно дали ще успее да я задържи при първичното обществено предложение. Компанията регистрира загуба от $1,9 милиарда при доходи от $1,8 милиарда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР