Western Union Co ще спре вътрешните парични преводи в Русия

...
Western Union Co ще спре вътрешните парични преводи в Русия
Коментари Харесай

Western Union спира паричните преводи в Русия от 1 април

Western Union Co ще спре вътрешните парични преводи в Русия от 1 април. Най-голямата компания за парични преводи в света, която участва в Русия от 30 година, ще се концентрира върху трансграничния бизнес. Компанията приключва интервенциите заради ниското търсене на вътрешни парични преводи. Спадът в търсенето на услугите на Western Union се дължи на развитието на съветските междубанкови заплащания, които оферират опция за безвъзмездни и незабавни транзакции.

Най-голямата руска банка Сбербанк съобщи на 1 февруари, че стартира парични преводи към портфейли на Alipay в Китай, като за инициране на заплащане ще се вкарва единствено телефонен номер. " Добавихме още една страна към трансграничните преводи на Сбербанк през днешния ден. Сигурен съм, че паричните преводи към Китай ще бъдат търсени измежду нашите клиенти “, сподели Леонид Шнир, шеф на заплащанията и преводите на Сбербанк.

Междубанковите преводи посредством мобилен номер са постоянно срещани в Русия. Сега Сбербанк предлага трансгранични преводи допълнително от 30 страни. Други съветски банки, като необанката Tinkoff също оферират сходни услуги.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР