Western & Southern Open, осминафиналСтефанос Циципас – Диего Шварцман 6-3,

...
Western & Southern Open, осминафиналСтефанос Циципас – Диего Шварцман 6-3,
Коментари Харесай

Циципас не срещна затруднения срещу Шварцман


Western & Southern Open, осминафинал

Стефанос Циципас – Диего Шварцман 6-3, 6-3

Стефанос Циципас доближи до четвъртфиналите на Мастърс шампионата в Синсинати след чиста победа над Диего Шварцман. Макар да позволи два пробива, международният №7 изрично надигра първата ракета на Аржентина и стигна до изцяло подобаващ триумф.

В идната фаза Циципас ще се изправи против представител на домакинтие в лицето на Себастиан Корда или Джон Иснър.

Гръцкият тенисист записа шест аса против един на Шварцман, като в това време направи доста по-малко двойни (3-9) и непредизвикани неточности (14-34). Циципас сепечели 69% от точките си на първи сервис (24/35) и осъществя пет от 14-те си брейкпойнта (36%), до момента в който неговият конкурент оползотвори два от своите пет шанса за пробив (40%).

Още през цялото време Циципас се придвижваше доста по-добре по корта, като офанзивите му с бекхенд затрудняваха съществено Шварцман. Това разреши на първенеца от Монте Карло да запише два следващи брейка и да натрупа удобен задатък от 4-0. Аржентинецът върна един от пробивите, след което избави два сетбола, само че в последна сметка напъните му се оказаха напразни.

След седмия гейм Циципас изиска здравно спиране, защото нарани пръста и лакътя си при рухване, само че за благополучие положението му не бе съществено и единствено няколко минути по-късно той завоюва безапелационно подаването си за 6-3.

Втората част протече по подобен метод, като Циципас на два пъти проби сервиса на съперника си и стигна до два мачбола при 5-2. Те бяха пропуснати след бекхенд в навън и несполучлив опит за къса топка, само че след това роденият в Атина тенисист стигна до нов брейк, с който оформи крайното 6-3, 6-3 по-късно повече от час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР