WeChat, китайският аналог на Messenger, вече разполага с над 1.15

...
WeChat, китайският аналог на Messenger, вече разполага с над 1.15
Коментари Харесай

Tencent обяви изненадващо по-слаби резултати

WeChat, китайският аналог на Messenger, към този момент разполага с над 1.15 милиарда дейни месечни консуматори

Tencent - втората по пазарна капитализация компания на фондовата борса в Хонконг след Microsoft, разгласи по-ниска от предстоящото облага за последното тримесечие вследствие на забавянето на китайската стопанска система и комплицираната политическа конюнктура в Хонконг. Компанията регистрира доходи от 13.75 милиарда $ – те са се повишили с 21% на годишна база, само че са под прогнозите на анализаторите за 13.65 милиарда Освен това темпът на повишаване също се забавя. Чистата облага за интервала е била 2.88 милиарда $ или 0.30 $ на акция – още веднъж под предвижданията за 0.36.

Индустриален интернет

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Интернет компанията, която се смята за една от огромните три в бранша в Китай дружно с Alibaba и Baidu, се състои от голям брой по-малки компании и клонове, само че главно дели бизнеса си на две съществени категории - промишлен и потребителски интернет. В първата категория спадат всички типове финансови, рекламни, хардуерни, софтуерни и други бизнес услуги, до момента в който към консуматорския интернет се отнасят видео игрите, обществените медии и стрийминг платформите.

Tencent регистрира максимален спад на облагата от рекламни действия в медиите – тя е била 0.5 милиарда $, което прави 28% на годишна и 17% на тримесечна база. Причината за това е разразилият се скандал с NBA при започване на предишния месец, който принуди голям брой китайски компании, измежду които и Tencent, да спрат да предават американски баскетболни мачове.

Приходите от онлайн рекламата като цяло въпреки всичко се повишават до 2.62 милиарда $. Ръстът от 14% спрямо миналата година и 13% по отношение на последното тримесечие се дължи на нараствания трафик в обществените медии и стрийминг платформите на компанията. В облачния бизнес представянето е надалеч по-добре – приходите в този сегмент се усилват до 0.66 милиарда $, което е скок от над 80% спрямо 2018 година Компанията затвърждава позицията си като водач в този бранш на локалния пазар. В момента финансовият сегмент и секторът за бизнес услуги се равняват на близо 30% от приходите на компанията.

Видео игри - нагоре

Tencent е най-голямата компания за видео игри в света, като последното тримесечие удостоверява това. Приходите й от видео игри се усилват с 11% по отношение на миналата година и доближават 4.07 милиарда $. Мобилната версия на Call of Duty, артикул на партньортството сред Activision и Tencent, реализира 100 млн. сваляния за по-малко от месец след стартирането й на пазара.

Китайската компания отбелязва голям напредък и в стрийминг платформите си, като клиентите на поточно видео и аудио наличие са се покачили надлежно до над 100 млн. и над 35 млн. Общата потребителска база на двете платформи към този момент е над 171 млн., съгласно данните на Tencent. Социалните медии на компанията също означават напредък като, WeChat, китайският аналог на Messenger, към този момент разполага с над 1.15 милиарда дейни месечни консуматори, с 6% повече от предходната година. Транзакциите в приложението за разплащания WePay, част от WeChat, се усилват в пъти - забавен факт, който Tencent отбляза, е, че голям брой от консуматори на системата задържат средствата си в приложението все по-дълго време, сигнализирайки за еволюцията на обичайна банкова система както в Китай, по този начин и в световен аспект.

А в този момент на къде

Резултатите на Tencent повдигат редица въпроси - преди всичко по какъв начин ще се оправи с хаоса в Хонконг? За разлика от Alibaba и Baidu, акциите на Tencent се търгува основно на фондовата борса в Хонконг, където актуалната политическа конюнктура оказва отрицателен резултат върху книжата на компанията.

От друга страна, комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай към този момент въвлече индиректно Tencent, откакто компанията спря да излъчва наличие на NBA и това незабавно се отрази върху резултатите й. Като прибавим и закона за видео игрите, признат от китайското държавно управление предходната седмица, който ще ограничи времето пред компютрите на децата и младежите, незнайните пред Tencent стават прекалено много.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР