Wands в едната ръка, излишъкът от комично огромните им роби

...
Wands в едната ръка, излишъкът от комично огромните им роби
Коментари Харесай

Неудържимата сила на „Harry Pottourism“

Wands в едната ръка, остатъкът от комично големите им плебеи в другата, младите косплей Хари и Хърмаяни вървят по калдъръмената алея към нас като предстоящ прилив. Това е най-тясната от всички улици, тежките здания с дървена рамка сплотяват възбудимите тълпи от половин учебен срок в безконечен церемониал.

Това е Шамбълс, най-известната и атмосферна улица в Йорк. Не за почитателите на Хари Потър или Potterheads обаче; за тях това е Diagon Alley, тайният магьоснически търговски регион, където Хари купува първата си магическа пръчка под управлението на своя колосален наставник Хагрид.

Няма значение, че алеята в книгите е в Лондон. Нито че Шамбълс не е бил нито източник на ентусиазъм за създателката на Хари Потър Дж. К. Роулинг (тя в никакъв случай не го е виждала, твърди тя), нито място в стратосферно сполучливите филми. Diagon Alley и половин слух, че може да е оказал помощ за информирането на снимачната площадка, която режисьорите в последна сметка са построили в Warner Bros Studios в Leavesden, северн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР