Walmart изостава от Amazon, що се отнася до магазините без

...
Walmart изостава от Amazon, що се отнася до магазините без
Коментари Харесай

Walmart използва AI камери, за да бори кражбите на касите за самообслужване

Walmart изостава от Amazon, що се отнася до магазините без ръководени от хора каси. Сега те вършат опити, с които да понижат случаите на кражба, когато клиенти употребяват касите им на самообслужване.

Те употребяват камери, които следят касите. От компанията удостоверяват пред Business Insider, че употребяват изкуствен интелект в системите си за наблюдаване в към 20% от магазините си в Съединени американски щати.
Системата се назовава „ Missed Scan Detection ”
Подобрените камери наблюдават за маркирането на всички артикули, които даденият клиент е взел. Ако софтуерът сметне, че някоя стока е минала без да се сканира, той изпраща сигнал до чиновник, който да ревизира обстановката. За момента не е ясно дали технологията е способна да забележи целия набор от трикове, които крадците употребяват. Със сигурност от Walmart не престават да работят по възстановяване на успеваемостта.

Говорителят на компанията, LeMia Jenkins, споделя пред BI, че все още са вложени над $500 милиона в битката против закононарушенията в обектите.

Един от вероятните разновидности е сходен на този, който се употребява в магазините на Amazon – Go, където няма чиновници по касите. Камери и датчици наблюдават клиентите до момента в който пазарят в магазина, смятайки цената на техните артикули. Когато изоставен магазина, сумата се тегли автоматизирано от акаунта на клиента в Amazon. Технологията е развита дотам, че да регистрира, в случай че вземем нещо и след това го върнем на рафта. Магазините на Amazon от този вид в Съединени американски щати са 11.
Walmart опита да вкара по-нискобюджетна версия на плана, наречена “Scan & Go ”
При него клиентите маркират продуктите с баркод скенери до момента в който събират нужното из магазина. Тези обекти не потръгнаха откакто клиентите не ги харесаха,  междинната стойност на закупеното беше ниска и кражбите бяха още по-големи спрямо касите на самообслужване.

Винаги стои опцията компанията да измести целия си бизнес напълно онлайн. Виждат се опити на Walmart да укрепи наличието си в Интернет –  нов уеб страница и усъвършенствания в системата за доставки.

Идеята за даване на услуги от всевъзможен вид, без да е нужно наличието на личен състав, който обслужва клиентите, е привлекателна както за междинния човек, по този начин и за бизнеса. Проблемът е, че даже с потреблението на изкуствен интелект и всевъзможни други технологии е доста мъчно да се пребори манталитета на немалка част от потребителите да търсят пробив в системата и да се облагодетелстват за сметка на някой различен.
Смятате ли, че нещо сходно може да работи сполучливо в България? Нарушават ли някаква морална норма сходни системи, които следят и проучват клиентите в големи елементи?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР