Walgreens Boots Alliance съобщи във вторник, че е назначил Тим

...
Walgreens Boots Alliance съобщи във вторник, че е назначил Тим
Коментари Харесай

Walgreens Boots Alliance назначава Тим Уентуърт за нов изпълнителен директор

Walgreens Boots Alliance заяви във вторник, че е назначил Тим Уентуърт за собствен нов основен изпълнителен шеф.

Уентуърт ще заеме позицията на 23 октомври, съгласно известие за новините, и също по този начин ще се причисли към борда на шефовете на WBA.

„ За мен е чест и съм разчувствуван от невероятната опция да управлявам идната фаза от еволюцията на WBA, като работя с борда и управлението на WBA, с цел да осигуря устойчива стойност и резултати “, сподели Уентуърт в известието. „ WBA има диференциран модел със силата да надгражда върху силата на аптеката на компанията и надеждната марка, с цел да развие даването на здравни грижи. “

Преди това Уентуърт е бил основен изпълнителен шеф на Express Scripts и по-скоро на Evernorth на Cigna.

Стефано Песина, изпълнителен ръководител на WBA, сподели в известието, че Уентуърт „ е приключен и почитан водач със изчерпателен опит в региона на платците и аптеките, както и във веригата за доставки, ИТ и човешките запаси. Убедени сме, че той е верният човек, който да управлява идната фаза на напредък на WBA в здравна компания, насочена към клиентите. ”

През септември някогашният основен изпълнителен шеф на WBA Розалинд Брюър се отдръпна по-малко от три години откакто пое кормилото на веригата аптеки.

Търговецът сподели по това време, че неговият ръб и Брюър, която съгласно известията е една от единствено двете чернокожи дами, управлявали компания от Fortune 500, взаимно са се съгласили тя да се отдръпна. Брюър също незабавно се отдръпна като член на борда на компанията.

Бордът на Walgreens назначи Джинджър Греъм, член на борда, за краткотраен изпълнителен шеф.

Пария Кавиланц от CNN способства за този доклад

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР