Waitrose Food & Drink публикува доклада си за 2017-2018 г.,

...
Waitrose Food & Drink публикува доклада си за 2017-2018 г.,
Коментари Харесай

Най-големи тенденции при храните през 2018 година

Waitrose Food & Drink разгласява отчета си за 2017-2018 година, който дава визия за това по какъв начин ще наподобяват питателните ни привички в не толкоз далечното бъдеще. Изследването комбинира допитване измежду 2000 консуматори, статистика за продажбите на Waitrose и предсказания на специалисти, които проучват навиците за извършване на покупки, хранене, пиянство и готвене на потребителите, написа Трафик нюз бг.

Миналата година създателите на отчета предвидиха, че хавайското поке (купа, цялостна със сурова риба и сос – бел. ред.), по-леката храна, гурме ястията, киселото мляко с мирис на зеленчуци, ботаническите коктейли, динената вода и „ рисковото пиршество “ ще бъдат огромните шлагери на 2017 година Повечето от прогнозите се оказаха правилни, написа profit.bg

Ето какви са предвижданията на Waitrose за петте най-големи трендове при храните следващата година:

1. Японска „ засукана храна “



Според Waitrose времето на японската чорба мисо и на супата с юфка свърши. Сега се насочваме към засуканата японска кухня. „ Изисканите ястия, поръчвани в гастрономическите японски питейни заведения изакая, ще се трансфорат в огромен шлагер “, считат създателите на отчета. „ Дали ще е пиле якитори или надълбоко запържено тофу в бульон – наклонността ще комбинира „ засуканата храна “ от южните американски щати с мазните, богати и изненадващи аромати на Токио “, допълват те.

2. Индийска улична храна



Пушени, печени или сушени вкусотии с значителни сосове. Според Waitrose можем да чакаме в близко бъдеще ястия като миди в маринован джинджифил или „ пури (индийски пържен самун – бел. ред.), пълнено със зеленчуци и посипан с плодове “.

„ Кухнята е композиция от хибриди като бургери с подправки или такос с агнешко месо. Това е индийска храна, каквато не сте виждали до момента “, означават създателите на отчета.

3. Четвърто хранене



Забравете закуска, обед и вечеря – от ден на ден хора пробват да вметнат и малко четвърто хранене в деня си и тази наклонност ще се резервира през 2018 година „ Това не е алчност, а пригаждане на схемите на хранене в забързания ни метод на живот. Ако вечерята е била прекомерно рано, за какво да не похапнете дребна препечена филия със сирене, преди да си легнете?

„ Ако отивате в залата след работа, за какво да не изядете салата, повишаваща силата, в ранния следобяд? Дали става дума за здравословна храна или щедро ядене, чакаме да забележим повече четвърто хранене в бъдеще “, пишат създателите на отчета.

4. Край на пазарските колички?



Пазаруването в бъдеще ще бъде обвързвано с прекарването, считат от Waitrose. „ Супермаркетите ще се трансфорат в пространство за прекарвания, в което извършването на покупки е единствено една от предлаганите действия “, пишат откривателите.

„ Преди 10 години кой е предполагал, че ще има супер клубове или винени питейни заведения в супермаркетите? Но поради обстоятелството, че от ден на ден хора вършат по едно „ огромно извършване на покупки “ на седмица, значи ли това, че дните на огромните пазарските колички са преброени? Ако актуалните трендове се запазят, това е доста евентуално “, допълват създателите на отчета.

5. Растителни протеини



„ Търсенето на храни с високо наличие на протеини продължава и от ден на ден хора избират сходна диета, тъй че не е чудноват ползата към новите протеини на растителна основа “, отбелязва Waitrose.

“Дали става дума за бобови растения, зърно, семена, соя и даже водорасли, дребни стартъп компании и огромни марки търсят по-умни нови способи да добяват протеини в храната “, допълват създателите на отчета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР