W25 Парну, четвъртфиналГергана Топалова – Мартина Колменя 6-3, 6-2Гергана Топалова

...
W25 Парну, четвъртфиналГергана Топалова – Мартина Колменя 6-3, 6-2Гергана Топалова
Коментари Харесай

Осма поредна победа за Топалова и полуфинал в Естония


W25 Парну, четвъртфинал
Гергана Топалова – Мартина Колменя 6-3, 6-2


Гергана Топалова продължава победния си поход в последните две седмици. Българката записа осми пореден триумф след 6-3, 6-2 над седмата в схемата Мартина Колменя на ITF шампионата с награден фонд 25 хиляди $ в естонския град Парну.

За Топалова това бе и още един триумф над по-високоранкирана съперничка. Световната №478 не се оказа проблем за ракета №4 на България, която напусна корта като победител след час и 45 минути. В тях тя имаше внушителните 19 благоприятни условия за пробив като осъществя 6 от тях. Колменя на собствен ред се регистрира с два брейка, само че те бяха извънредно незадоволителни.

Само преди броени дни Топалова реализира най-големия триумф в кариерата си досега като победи с купата с на шампионат от същата категория в Агадир, Мароко.

Точките от трофея към момента не са добавени в актива ѝ, само че осемте победи в границите на две седмици ще я изстрелят с над 100 позиции напред в ранглистата. Така след две седмици тя би трябвало да дебютира в топ 400 на класацията, което ще я трансформира и в третата най-високоранкирана българка след Виктория Томова и Изабелла Шиникова.

Разбира се, скокът може да бъде още по-внушителен при нови победи в Парну. На полуфинал Топалова чака победителката от мача сред №1 Анна Сискова и №5 Елена Малигина.

За нея следва и полуфинал на двойки по-късно денем.

Успешна се очертата седмицата и за Симон-Антони Иванов. Той е на полуфинал на M15 шампионата в Куртя де Арджеш след 6-1, 6-3 над украинеца Иля Белобородко.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР