Взривове се чуват рано сутринта в украинската столица Киев и

...
Взривове се чуват рано сутринта в украинската столица Киев и
Коментари Харесай

Пети ден на войната в Украйна: Експлозии в Киев и Харков, ударен е блок в Чернигов

Взривове се чуват рано сутринта в украинската столица Киев и в град Харков, заяви Държавната работа за специфични връзки, представена от Ройтерс.

УНИАН заяви и че тази нощ ракета е уцелила жилищна постройка в центъра на Чернигов. Разразил се е пожар и пламъците са обхванали два етажа. Засега не е известно какъв брой души са потърпевши.

Командването на украинските сухопътни сили уточни във " Facebook “, че различен украински град - Житомир, е бил ударен от снаряди през нощта, съобщи Ройтерс.

Сателитни фотоси демонстрират съветски военни и техника, които се движат към украинската столица.

Военните дейности не престават на фона на предстоящата среща сред делегации на Украйна и Русия в региона на Припят, където да обсъдят опцията за помирение.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели, че идващите 24 часа ще са основно значими за Украйна.

Военните дейности не престават

В Киев бе умерено в продължение на няколко часа преди гърмежите, уточни в Телеграм службата за специфични връзки.

Украинската организация УНИАН съобщи по-рано в понеделник, че по данни на Държавната работа за специфични връзки в посока към Украйна летят изтребители от Беларус. Информацията не е доказана от други източници.

УНИАН заяви и че тази нощ ракета е уцелила жилищна постройка в центъра на Чернигов. Разразил се е пожар и пламъците са обхванали два етажа. Засега не е известно какъв брой души са потърпевши.

Командването на украинските сухопътни сили уточни във Facebook, че различен украински град - Житомир , е бил ударен от снаряди през нощта, съобщи Ройтерс.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили разгласи, че неделя е бил сложен ден за армията, като добави, че съветските военни не престават с обстрела в съвсем всички посоки, съобщи Ройтерс.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили написа на британски език във Facebook, че силите във военно-въздушната база Василкив (намираща се югозападно от Киев) са се съпротивлявали против артилерийски удари и офанзиви на Русия.

Украинското министерство на вътрешните работи заяви, че от началото на съветското навлизане са били убити 352 украински цивилни, в това число 14 деца. По данни на здравното министерство 1684 души, измежду които 116 деца, са били ранени , съобщи Асошиейтед прес.

В изказването на министерството не е посочена информация за жертви и ранени в редиците на украинските въоръжени сили.

Русия твърди, че военните ѝ взимат на прицел единствено украински военни обекти, а цивилното население на Украйна не е изложено на заплаха, показва АП.

Русия не е популяризирала информация за загуби измежду военните ѝ.

За първи път от началото на боевете в Украйна Русия призна за убити и ранени бойци.

На брифинг в Москва довечера представителят на министерството на защитата Игор Конашенков съобщи, че по време на по този начин наречената интервенция за отбрана на Донецката и Луганската национална република са починали и са били ранени съветски военнослужещи. Той обаче не уточни броя им, а сподели единствено, че са неведнъж по-малко от унищожените националисти и украински военнослужещи.

Очакват се мирни договаряния

Очаква се тази заран делегации на двете страни да се срещнат в региона на Припят, където да обсъдят опцията за помирение.

Към момента точната локация на договарянията не е се знае къде е, само че е ще е към беларуската граница. Затова и през вчерашния ден президентът Зеленски приказва с сътрудника си в Беларус Александър Лукашенко, като двамата се споразумяха всички самолети и хеликоптери по време на договарянията да бъдат на земята.

Агенция ТАСС цитира източник, поискал да резервира анонимност, който споделя, че срещата ще се състои сутринта, а повода за това е обвързвана с логистиката на украинската делегация.

ДПА показва, че съветската делегация към този момент е потеглила от беларуската столица Минск и пътува към украинско-беларуската граница, покрай р. Припят., където се чака да се състоят договарянията.

Украйна се съгласи да стартира договаряния за мир с Русия в неделя.

Не имам вяра в следствие от тази среща, само че дано да опитаме, сподели украинският президент Володимир Зеленски.

Следващите 24 часа ще са сериозни

Следващите 24 часа ще са сериозно значими за Украйна, съобщи украинският президент Володимир Зеленски в телефонен диалог с английския министър председател Борис Джонсън, заяви представител на Даунинг стрийт, представен от международните организации.

Президентът Зеленски счита, че идващите 24 часа ще са основно значими за Украйна. Премиерът Джонсън уточни, че ще направи всичко допустимо, с цел да подсигурява, че доставките на отбранителна помощ ще доближат Украйна, уточни представителят.

Двамата са се договорили да продължат да поддържат тесни контакти и Джонсън за следващ път е оповестил за твърдата поддръжка от страна на Англия за суверенитета на Украйна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР