Взривове разтърсиха днес украинския черноморски пристанищен град Одеса, малко след

...
Взривове разтърсиха днес украинския черноморски пристанищен град Одеса, малко след
Коментари Харесай

Взривове разтърсиха украинския град Одеса, няма данни за жертви

Взривове раздрусаха през днешния ден украинския черноморски пристанищен град Одеса, малко откакто поставеният от Русия губернатор на анексирания Кримски полуостров сподели, че украинските сили са атакували сондажни платформи, благосъстоятелност на кримска компания за нефт и газ, съобщи Ройтерс.

Говорител на районното ръководство удостовери, че в града е имало гърмежи, само че не даде спомагателна информация. Той не заяви за жертви.

Олексий Гончаренко, украински народен представител от Одеса, съобщи, че градът наподобява е бил нападнат, както той сподели, като " възмездие за утринния ни обстрел против нефтени платформи покрай Крим ".

Сергей Аксьонов, който бе подложен от Москва за губернатор на кримския район, анексиран от Русия през 2014 година, съобщи по-рано през днешния ден, че сондажни платформи, които са благосъстоятелност на енергийната компания " Черноморнафтогаз ", са били подложени на офанзива в Черно море, край южното крайбрежие на Украйна. Той заяви, че трима души са били ранени, а други седем се търсят.

Сондажните платформи се намират на 71 километра от Одеса, оповестиха от съветската новинарска организация " РИА Новости ". Агенция Ройтерс не съумя да удостовери незабавно данните за офанзивата.

Украинските военни споделиха по-рано през днешния ден, че са свалили най-малко една съветска ракета наоколо до Одеса. Градските управляващи оповестяват, че 80 прозореца са били счупени от взира при прехващането на ракетата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР