Взривното устройство, използвано срещу кортежа на Иван Гешев, е взривено

...
Взривното устройство, използвано срещу кортежа на Иван Гешев, е взривено
Коментари Харесай

Сарафов: Извършителят е имал визуален контакт с бомбата и колата на Иван Гешев

Взривното устройство, употребявано против кортежа на Иван Гешев, е взривено отдалечено по електронен път . Бомбата е била задействана сега, в който автомобилът се е изравнил с нея, което подсказва, че причинителят е имал образен контакт с мястото на произшествието.

Това стана ясно от думите на заместника на основния прокурор Борислав Сарафов преди срещата на службите за сигурност в Министерския съвет.

Той добави, че преди минути са му били докладвани резултатите от експертизата , която е открила, че взривното устройство е самоделно и не е създадено в български боен цех.

„ Частици от секундата са избавили всички в колата от летален излаз. Твърдя, че гърмежът е извънредно добре квалифициран, извънредно професионално е определено мястото за засада, където автомобилът забавя ход “, съобщи Борислав Сарафов и още веднъж удостовери, че бомбата е била с еквивалент на най-малко три кг тротил .

В огледа на местопроизшествието се е присъединил и израелски специалист по контратероризъм , съгласно който гърмежът е бил съсредоточен и ориентиран от банкета на пътя към пътното платно .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР