Взривната смес, използвана срещу кортежа на Гешев, е самоделна и

...
Взривната смес, използвана срещу кортежа на Гешев, е самоделна и
Коментари Харесай

Сарафов: Взривната смес срещу Гешев е изготвена от професионалист

Взривната примес, употребена против кортежа на Гешев, е самоделна и е направена от извънреден експерт. Това съобщи заместникът на основния прокурор Борислав Сарафов преди срещата на службите за сигурност в Министерския съвет.

Извършителят е имал образен контакт с колата, само че самата бомба е взривена по електронен път, посочи той. " Бомбата се е взривила с момента, в който автомобилът на Гешев се е изравнил с нея ", твърди зам.-главният прокурор.

В огледа на местопроизшествието е взел участие и израелски специалист по контратероризъм, сподели още Сарафов. По думите му гърмежът е бил съсредоточен и ориентиран от банкета на пътя към пътното платно.

Частица от секундата е попречила това гърмежът да бъде посрещнат със страничната част на автомобила на Иван Гешев, добави шефът на Националното разследване. Осколките са били сложени там за да пробият бронировката на колата и да убият намиращите се вътре хора, безапелационен е Сарафов. Всички специалисти настояват, че гърмежът е извънредно добре изработен за засада, добави той.

„ Бомбата е направена извънредно професионално ”, сподели още зам.-главният прокурор.

Взривната вълна е предходна около предния десен фар на автомобила и предния похлупак. „ Обикновен жител нямаше да бъде жив, бронираната кола и случайността са избавили живота на пасажерите. Това изрично е опит за ликвидиране ”, сподели още Сарафов и уточни: " тук е наранена държавността и една институция ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР