Взрив в град Джанкой, намиращ се в северната част на

...
Взрив в град Джанкой, намиращ се в северната част на
Коментари Харесай

Взривове разтърсиха Крим

Взрив в град Джанкой , намиращ се в северната част на Кримския полуостров, е унищожил крилати ракети на съветския Черноморски флот. Това съобщи украинското министерство на защитата.

Властите в Крим опровергаха информацията, като обявиха, че е имало нахлуване с дронове от украинска страна, само че не са били нанесени вреди на железопътната линия и  инфраструктурата в северната част на полуострова.

Ракетите, предопределени за изстрелване от наземни кораби на съветския Черноморски флот, са имали действен обхват от повече от 2500 километра на сушата и 375 километра в морето, допъват от Главното ръководство на разузнаването към украинското министерство на защитата. 

" В покрайнините на Джанкой се е задействала системата за Противовъздушна отбрана. По предварителни данни отломките са развалили къща и магазин. За страдание един човек е ранен ", съобщи губернаторът на Крим Сергей Аксьонов. " Железопътната линия и инфраструктурата не са развалени. Влаковете се движат по разписание ", написа в " Телеграм “ неговият консултант Олег Крючков. 

Целта на всички свалени в над Крим дронове са били цивилен обекти, защото наоколо няма военни уреди. Същевременно всеки дрон е съдържал експлозиви и шрапнели, добави Крючков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР