Взрив разтърси днес джамия в афганистанската столица Кабул, близо до

...
Взрив разтърси днес джамия в афганистанската столица Кабул, близо до
Коментари Харесай

Най-малко двама души загинаха при взрив в Кабул

Взрив раздруса през днешния ден джамия в афганистанската столица Кабул, покрай мощно укрепеното министерство на вътрешните работи. При детонацията починаха минимум двама и бяха ранени 18 души, заяви Ройтерс, базирайки се на публични лица. Правителството не заяви незабавно каква е повода за гърмежа.

" Джамията се използваше от гости и от време на време от чиновниците на вътрешното министерство ", съобщи представителят на ведомството Абдул Нафи Такор.

Италианската неправителствена група за филантропична помощ " Имърджънси ", която ръководи болница в Кабул, заяви в Tуитър, че е приела 20 пациенти, от които двама са умряли.

Комплексът на вътрешното министерство се намира в охраняема зона в непосредствена непосредственост до интернационалното летище в Кабул, показва Ройтерс.

Талибаните, които ръководят страната, обявиха, че са се погрижили за сигурността й след идването си на власт през 2021 година Въпреки че масираните сражения секнаха, през последните месеци поредност от гърмежи засегна градски центрове, отбелязва организацията.

При детонация в учебен център в Западен Кабул в петък починаха 53 души, множеството от които млади дами, напомнят медиите последния подобен случай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР