Взрив избухна в централна железопътна гара в Брюксел, където военни

...
Взрив избухна в централна железопътна гара в Брюксел, където военни
Коментари Харесай

Поредният терор в Брюксел: Камикадзе задейства адска машина в централната гара на града

Взрив избухна в централна железопътна гара в Брюксел, където военни са простреляли обвинен, който, както се допуска, е носил със себе си колан, зареден с експлозиви. По данни на локални медии, камикадзето е носило колан и раница с експлозиви. Той е бил „ съществено ранен ”, откакто бил прострелян. Един обвинен е бил убит от бойци, това заяви почитан представител на органите на реда в белгийската столица. Други жертви няма.
Гарата и главния площад пред нея са евакуирани след детонацията.

От белгийските железници, придвижването на влаковете през гарата е прекратено. Местни медии оповестяват са дребен гърмеж в гарата.

На фотоси, публикувани в мрежата, се вижда, че пред гарата са ситуирани бойци. От белгийската полиция обявиха, че случаят в централната гара в Брюксел към този момент е под надзор.

От федералната полиция потвърдиха, че е имало гърмеж, и че бойци за разкрили огън по мъж.

През март 2016-а набези на летището и в метрото лишиха живота на 32 души, повече от 300 бяха ранени.

Ето по какъв начин се развиха събитията:

Малко преди 8 ч. на летище „ Завентем” наоколо до двете гишета за чекиране в зоната за заминаващи полети избухнаха две бомби. Имало е и трето взривно устройство, което обаче не е избухнало. При това нахлуване починаха 11 души, а ранени бяха 81. Извършителите на нападението са трима. Един е умрял на място, а другите двама са съумели да избягат.

Малко по-късно нахлуване друга бомба избухна на метростанция " Малбек ", която се намира наоколо до европейските институции. Взривът е станал тъкмо когато на перона стопира претъпкана мотриса. По информации на брюкселските управляващи, десетима от ранените са с заплаха за живота.

Според компанията оператор на метрото при тази офанзива са починали 15 души, ранени са 55. И трите офанзиви през днешния ден бяха избрани като " терористични набези ", отговорност за които пое „ Ислямска държава”.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР