Взимам думата с надеждата, че ще направя ново начало в

...
Взимам думата с надеждата, че ще направя ново начало в
Коментари Харесай

Мицотакис представи програмата на правителството си

Взимам думата с вярата, че ще направя ново начало в нашия политически живот, тъй като с изборите на 7 юли завърши десетилетие на икономическо, обществено и културно закъснение, сподели гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис при започване на своето послание по време на тридневния спор в Народното събрание в Атина, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама
Кириакос Мицотакис показа програмата на новото държавно управление, приказва за шест истини, т.е. за целите в шест области, като се стартира с понижаване на налозите, приватизация, понижаване на бюрокрацията, оповестяване на промени в опазването на здравето и образованието, промени в изборния кодекс и даване на благоприятни условия за гласоподаване на живеещите в чужбина гърци, даде обещание по-голяма сигурност за жителите и други сходни.

„ Истина номер едно: гърците заплащат по-малко налози и стопанската система върви напред. С нови вложения и доста нови работни места “, съобщи Мицотакис, обявявайки понижаване на налозите за бизнеса, намалявайки Данък добавена стойност върху продуктите от 13 на 11% и налога върху недвижимите парцели от 24 на 22%. Той уточни, че тези промени ще бъдат част от новия закон, който ще бъде импортиран за гласоподаване в Народното събрание идната седмица.

Мицотакис разгласи ускорение на приватизацията, ще продаде 30% от летището в Атина и ще има нов опит да приватизира гръцката рафинерия.

По отношение на публичното опазване на здравето, което гръцкият министър председател назова истина номер 2, сподели, че ще има нови работни места за 2000 души, лекари и парамедици, и акцентира, че законът за възбрана на тютюнопушенето на публични места ще бъде неотложно прибавен.

„ Въоръжена с технологии, страната ще се бори с бюрокрацията “, сподели Мицотакис, а в третата истина даде обещание, че ще има промени в изборния кодекс, измежду които ще има опция да гласоподават и гърците, живеещи в чужбина.

В образованието целта на гръцкото държавно управление е заетостта на 4500 учители по дефектология, само че също и премахването на университетския имунитет, при което полицията няма право да подхваща дейности вътре в постройките на факултетите. „ Имунитетът на беззаконието и престъпността се отстранява. Университетите са изпразват от коктейли молотов, предизвикатели на вълнения и наркодилъри и се връщат на студенти, преподаватели и чиновници “, сподели Мицотакис.

В допълнение, Мицотакис загатна и сигурността на жителите като главно демократично право, сподели, че ще бъдат наети 1500 нови служители на реда, ще бъде обезпечено ново съоръжение и съоръжение за полицията през идващите шест месеца, а през 2020 година нови патрулни транспортни средства и мотори, и разгласи промени в Наказателния кодекс.

Шестата истина на гръцкото държавно управление се отнася до външната политика и интернационалната позиция и ролята на Гърция, и в тази част Мицотакис се спря в резюме върху Споразумението от Преспа с Македония.

Мицотакис разгласи пет плана в Атина и Солун, в това число прехвърлянето на атинския затвор в селището Коридалос в пространство отвън града, разрушение на уреди от настоящия затвор, а на негово място създаване на огромен парк.

В държавната стратегия, съгласно оповестеното от Мицотакис, е цялостното унищожаване на използването на пластмаса през 2021 година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР