Взети са всички мерки за обезпечаване на реда в населените

...
Взети са всички мерки за обезпечаване на реда в населените
Коментари Харесай

МВР докладва мерките за празниците

Взети са всички ограничения за застраховане на реда в обитаемоте места и придвижването по пътищата на страната и през Граничен контролно-пропусквателен пункт по отношение на идните празници. Това стана ясно на конференция в Главната дирекция „ Национална полиция “, в която участваха комисар Бойко Рановски, шеф на отдел „ Пътна полиция “ в ГДНП, контрольор Дарин Димитров от отдел „ Охранителна полиция “, ГДНП, комисар Тенчо Тенев, шеф на отдел „ Пътна полиция “ – Столична дирекция на вътрешните работи, и комисар Борислав Муеров, шеф на отдел „ Охранителна полиция “ в столичната дирекция.

Безопасността по пътищата

По главните пътища на страната са ситуирани екипи на Пътна полиция, сподели комисар Рановски. „ Ще има оптимален брой полицейски екипи на всички места, където има всеобщо събиране на хора и по всички съществени трасета, с цел да може да се подкрепя трафика и да се предотвратят пътни произшествия “. Комисар Рановски подсети на водачите, че до края на седмицата е в ход профилирана полицейска интервенция за невръчени електронни фишове и неплатени санкции. „ Нека всички водачи, знаят, че в случай че бъдат спрени и се откри, че имат неплатени фишове, може да им се наложи да прекратят пътуването си, заради лишаване на свидетелството “, сподели началникът на Пътна полиция.

Освен за отговорности по ЗДвП, униформените и през трите почивни дни ще наблюдават да не се кара след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции, както и за съблюдаване на скоростните режими.

По традиция през днешния ден от 16 до 20 часа се лимитира придвижването на товарни коли. Същата мярка е планувана, само че за времето от 14 до 20 часа в последния почивен ден.

От 14 часа през днешния ден по всички изходи на столицата са ситуирани екипи, които при потребност да подкрепят и контролират придвижването. Това сподели комисар Тенчо Тенев, шеф на отдел „ Пътна полиция “ в Столична дирекция на вътрешните работи. Той напомни, че за излизащите от София по пътя за Владая е планувано реверсивно придвижване - през днешния ден за излизащите от столицата са планувани две платна, а в последния почивен ден същата мярка е планувана за влизащите.

Охрана на всеобщи мероприятия

Вече е ход използването на ограничения, които да подсигуряват реда и спокойствието на жителите в празничните дни, стана ясно от думите на контрольор Дарин Димитров от отдел „ Охранителна полиция “ в ГДНПП. Той разясни, че на местата, където се чака всеобщо събиране на хора, е планувано засилено полицейско наличие и няма да се позволяват хора в очевидно нетрезво положение. Той предизвести още, че на такива места ще бъде лимитиран и достъпът на жители с обемисти багажи, както и въоръжени лица. По отношение на ограниченията за парада в София, на 5 май, всички улици, които водят към президентството, ще бъдат тампонирани с механизирана техника, с цел да се подсигурява сигурността, сподели началникът на отдел „ Охранителна полиция “ в Столична дирекция на вътрешните работи комисар Борислав Муеров.

На 6 май, по традиция на площада ще се организира огромният церемониал, проведен от Министерството на защитата, само че с изключение на него има и редица съпътстващи начинания. Поради тази причина са взети всички нужни ограничения и е основана организация за защита и запазване на публичния ред. „ На 5 май от 18 часа пред президентството се провежда музикално събитие на духовите оркестри, където ще бъдат построени контролно-пропускателни пунктове ", сподели той и добави, че на всички мероприятия ще има спомагателни екипи. Засилени ограничения са планувани за 6 май за самия церемониал.

Муеров уточни, че и на 5 май в цялото парково пространство в Борисовата градина ще има полицейски екип – мотивът е честването на 70-годишнината на ЦСКА.

Преминаване през гранично-контролно пропускателни пунктове

В „ Главна дирекция „ Гранична полиция “ е основана организация за недопускане на дълготрайно изчакване при прекосяване през граничните пунктове, поради евентуалната висока активност на придвижването през празничните дни. Осигурен е непрестанен режим на работа на Граничен контролно-пропусквателен пункт посредством включване в дежурните смени на задоволително полицейски чиновници, осъществяващи граничен надзор.

Проведени са срещи с ръководителите на граничните служби на прилежащите страни, в това число и на взаимните Граничен контролно-пропусквателен пункт, за договаряне на общи ограничения за ускорение на инспекциите през почивните дни.

Осъществява се нужното взаимоотношение с управленията на другите служби за граничен надзор. Набелязани са ограничения във връзка с инспекциите на пасажерите, за попречване на опити за прекосяване с подправени, неистинен или преотстъпени документи за идентичност.

Съветваме жителите да употребяват и различни направления и да се насочват освен към главните, само че към по-малките гранични пунктове. Ако пътуват малолетни с един родител или без родителите си, да бъдат снабдени с нотариално заверено единодушие от отсъстващия родител. Да носят оригинал и копие на този документ, като копието остава на граничния пункт.

Допълнителна информация бе предоставена и за  промени в организацията на придвижване в столицата във връзка със събития, свързани с Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз се трансформира придвижването на моторни транспортни средства:

От 20 часа на 4 май до привършване на събитието на 5 май се не разрешава престоят и паркирането на пътни транспортни средства, като се изключи колите, пренасящи участниците в събитието, както следва:

на ул. " Доспат " сред бул. " Витоша " и ул. " Баба Неделя " ; на ул. " Баба Неделя " ; на ул. " Д-р Христо Стамболски ".

Само при нужда и по преценка на отдел „ Пътна полиция “ се не разрешава влизането  на моторни транспортни средства по тези улици от 7 часа да привършване на събитието на 5 май 2018г.

Във връзка с тържественото празнувана не Деня на храбростта и празника на българската войска се вкарва следното ограничаване на транспортни средства:

Забранява се влизането, престоят и паркирането от 18.30 часа до привършване на генералната подготовка на 4.05.2018 година и от 7  до 12:30 часа на 6 май, както следва:

на ул. „ Оборище “ сред ул. „ Г.С. Раковски “ и бул. „ Васил Левски “, като се закриват базарите за художествени изделия; на ул. „ 11-ти август “ сред бул. „ Кн. Ал. Дондуков “ и пл. „ Св. Ал. Невски “; на ул. „ 15-ти ноември “ сред бул. „ Цар Освободител “ и пл. „ Св. Ал. Невски “; на ул. „ Московска “ сред бул. „ Васил Левски “ и бариерата на английското посолство; на ул. „ Леге “ сред ул. „ Съборна “ и пл. „ Атанас Буров “; на ул. „ Кн. Александър I “ сред ул. „ Съборна “ и пл. „ Кн. Александър I “; на пл. „ Николай Гяуров “; на всички паркинги на пл. „ Княз Александър I “; на паркинга на пл. „ Атанас Буров “; на паркинга на ул. „ Княз Александър I “ сред бул. „ Цар Освободител “ и ул. „ Московска “; бул. „ Цар Освободител “ сред бул. „ Г.С.Раковски “ и пл. „ Независимост “; ул. „ Аксаков “ сред ул. „ Г.С.Раковски “ и ул. „ Дякон Игнатий “; ул. „ Г. Бенковски “ сред ул. „ Аксаков “ и бул. „ Цар Освободител; ул. „ Леге “ сред ул. „ Съборна “ и бул. „ Цар Освободител “; ул. „ Кн. Александър I “ сред ул. „ Съборна “ и бул. „ Цар Освободител “.

От 16 часа до привършване на събитието на 5 май на:

пл. „ Кн. Александър I “; на ул. „ Дякон Игнатий “ сред ул. „ Иван Вазов “ и ул. „ Ген. Гурко “, за обезпечаване място за противопожарния автомобил пл. „ Николай Гяуров “; северозападната дъга на пл. „ Св. Александър Невски “ сред ул. „ Оборище “ и ул. „ 11-ти август “.

От 8 часа до привършване на празничния коктейл на 6 май на ул. „ Милин камък “ сред бул. „ Джеймс Баучер “ и бул. „ Свети Наум “.

Забранява се влизането в двете направления на пътни транспортни средства, както следва:

От 18 часа до привършване на музикалния церемониал на 5 май:

бул. „ Цар Освободител “ сред ул. „ Г.С. Раковски “ и пл. „ Независимост “; ул. „ Аксаков “ сред ул. „ Г.С. Раковски “ и ул. „ Дякон Игнатий “; ул. „ Г. Бенковски “ сред ул. „ Аксаков “ и бул. „ Цар Освободител “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР