Вземат се всички възможни мерки срещу разпространението на Африканската чума,

...
Вземат се всички възможни мерки срещу разпространението на Африканската чума,
Коментари Харесай

Паскал Желязков: Ще се борим с Африканската чума докато я победим

Вземат се всички вероятни ограничения против разпространяването на Африканската чума, най-много измежду домашните животни.
Виждате обаче, че казусът с дивите прасета е доста сериозен. Претърсванията къде дават резултат, къде не дават резултат, само че дълго време ние ще се борим с АЧС в нашата страна до момента в който вземем превес над нея. Това съобщи проф. Паскал Желязков, ръководител на БАБХ, съобщи БГНЕС.
Яснота по какъв начин вирусът на чумата е проникнал в свинекомплекса в Шуменско няма. Въпреки че свинефермата е с положителни ограничения за биосигурност.
Някъде вътре в системата има пробив. Ако ние не проучим и не намерим метода, по който вирусът е проникнал, ние рискуваме – да не можем да натиснем там – на тези фактори, който са значими, с цел да не допуснем още веднъж пробив, съобщи проф. Георги Георгиев от Центъра за оценка на риска по хранителната верига.
Нанесените вреди за свинепкомплекса се мерят в милиони левове.
Ще се опитаме да проучваме, ще създадем цялостен обзор, ще използваме тези месеци за отмора на свинекомплекса, с цел да създадем всевъзможни спомагателни вложения и мероприятия. За да създадем един още по-изолиран и още по-добре работещ комплекс, добави Цветан Илиев, пълномощник на Бони холдинг АД.
През последния месец в Шуменско са регистрирани 3 нови огнища на Африканска чума в стада на Източно балканска свиня, както и при отстреляни диви свине.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР