Вземането на решение за по-нататъшната съдба на сделката за ограничаване

...
Вземането на решение за по-нататъшната съдба на сделката за ограничаване
Коментари Харесай

Путин: Вземането на решение за съдбата на сделката ОПЕК+ ще зависи от ситуацията на световните пазари


Вземането на решение за по-нататъшната орис на договорката за ограничение на добива на нефт от страните от ОПЕК+ ще зависи от обстановката на международните пазари. Това е декларирал президентът на Русия Владимир Путин в границите на форума „ Арктика – територия на разговора “.

„ Заедно с сътрудниците ни, на първо място с главните производители на нефт – Саудитска Арабия, със страните от Персийския залив деликатно следим пазара. Договорихме се, че в случай че са нужни напъните ни, то ние през втората половина ще се съберем и ще дискутираме “, сподели той.

„ Кризата във Венецуела, глобите против Иран, рецесията в някои страни от Африка – виждаме всичко това и точно това имах поради, когато споделих, че следим обстановката на пазара. Имаме поради, че потреблението на въглеводороди през лятото се усилва. И запасите в света се усилват, ще забележим проектите на фирмите ни, деликатно ще следим пазара, когато вземаме решение “, означи Владимир Путин, представен от Финмаркет. „ Във всеки случай сме подготвени да сътрудничим с ОПЕК за разработване на общи решения, бих споделил по този начин. Ще бъдем подготвени за продължение на това съдействие. Но ще бъде ли това понижение, ще бъде ли това просто прекъсване на това равнище на добива, на което е, не съм подготвен да кажа “, добави президентът.
„ Въпреки че фирмите ни имат проекти за развиване на нови залежи, ние ще подходим към това деликатно, разбираме, че добивът не би трябвало да стопира, би трябвало да се влага в бранша, другояче това може също да сътвори проблеми и за нас и за международната енергетика. Затова решението ни ще бъд е уравновесено. Но съдействието с ОПЕК ще продължим “, акцентира той.

Владимир Путин акцентира, че Русия е заинтригувана от постоянна цена на петрола. „ Ние не сме последователи на неконтролируем растеж на цените. Въпреки че си слагаме задача за диверсификация на съветската стопанска система, тя към момента е в забележителна степен обвързвана освен от петрола и газа, а и с промишленото произвеждане. А промишленото произвеждане, нашето, съветското също страда от несъразмерен растеж на цените. Затова ние сме за уравновесено развиване на енергийния международен пазар. Нас изцяло ни устройват днешните цени “, акцентира той.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР