Вземането на проби от носовете на деца при тестване за

...
Вземането на проби от носовете на деца при тестване за
Коментари Харесай

Ужас: Осакатяват деца у нас с тестове за COVID-19

Вземането на проби от носовете на деца при тестване за Коронавирус нерядко види до строшаване на конхи (носните раковини) или до кръвоизливи.

От това се оплакаха родители, подали сигнал в медиите, а лекари потвърдиха казаното от тях. Последствията са затруднено дишане за дълъг интервал напред, а от време на време и деформиране на носната бариера.

“Изследването на деца по този метод, посредством взимане на секрет от носа съвсем постоянно е компрометирано, тъй като нослетата на децата са дребни, а личният състав, който взема пробите най-често е без лаборантски опит”, разяснява лабораторният доктор Георги Тодоров.

Според него е добре да се приключи тестването на контактните лица, изключително деца и да се пристъпи към това да се ревизират симптомните с имунологичен тест, тъй като те са развили антитела.

“Време е да се върнем към обичайното упражняване на медицина, в която ревизираме симптомните, а лекуваме болните”, безапелационен бе доктор Тодоров.

Родители описаха пред кореспонденти на “Труд”, че сега царува цялостен безпорядък с карантинирането на контактни възпитаници. “В 107 учебно заведение в София има карантинирани 4 класа.

Братята и сестрите на децата, които са сложени под карантина си вървят свободно на всички места, родителите също не са под карантина”, изясни майка.

Според нея посредством слагането под 14-дневна карантина се пестят пари от проби, които здравните управляващи дадоха обещание да заплащат.

Всъщност PCR тестванията се покриват от страната, в случай че са назначени от доктор инфекционист или вирусолог, или от РЗИ.

“Първолаците изобщо не знаят какво да вършат с маските. Гледах по какъв начин две деца вързаха раниците си за маските си и се опитваха да ги подвигат от земята.

Други ги ритат, настъпват и след това ги пъхат в джобовете си”, описа татко на първокласник. Той изясни, че следил по какъв начин малчуганите си слагали маски на очите и играели на сляпа баба.

Проверка откри, че на никое място няма данни какъв брой класа и какъв брой възпитаници са сложени под карантина. Както и докога са карантинирани.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР