Вземането на най-големия град на Азовско море Мариупол под пълния

...
Вземането на най-големия град на Азовско море Мариупол под пълния
Коментари Харесай

Путин даде начало на нов етап от специалната операция в Украйна

Вземането на най-големия град на Азовско море Мариупол под цялостния надзор на съветската войска ни разрешава да преминем към нов стадий от специфичната интервенция в Украйна. Президентът на Руската федерация Владимир Путин, откакто изслуша отчета на министъра на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу на 21 април, в действителност разгласи това решение, настояват специалистите. Според тях изоставянето на щурма против “Азовстал ” в интерес на обсадата на този финален обект, където се крият украински бойци, разрешава на съветските войски да продължат напред.

Министърът на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу стартира своя отчет за специфичната интервенцията в Украйна с основното - Мариупол беше освободен от силите на съветската войска и Народната милиция на ДНР. Остатъците от неонацисти са блокирани на територията на завода “Азовстал”.

„ През 2014 година режимът в Киев разгласи града за краткотрайна столица на Донецка област, трансформирайки го в мощен укрепен регион и леговище за радикални украински националисти за осем години. Това в действителност е столицата на батальон „ Азов “, сподели Шойгу.

От осем години, по думите на министъра, батальонът е съществено въоръжен: с военна техника, с реактивни системи за залпов огън „ Смерч “ и „ Ураган “, мощни артилерийски системи, ракетни комплекси „ Точка-У “.

„ Основните обекти на градската инфраструктура, в това число морското пристанище бяха минирани и не просто минирани, само че и блокирани от плаващи кранове “, заяви Шойгу.

Към момента на обкръжаването на националистите на 11 март броят на въоръжените сили на Украйна и националния батальон, в това число задграничните наемници, съгласно ръководителя на Министерството на защитата, надвишава 8100 души, от които1500 след това са се предали. Повече от две хиляди националисти остават блокирани на територията на “Азовстал”.

Шойгу акцентира, че азовците са трансформирали жилищните здания в „ дълготрайни огневи точки “: инсталират там бронирана техника и артилерия, оборудват позиции за снайперисти. Цивилните се трансфораха в жив щит.

„ Всъщност по този начин беше във всяка къща. Отстъпвайки, украинската войска, националистическите батальони в Мариупол, както и в други украински градове, бяха прикрити от цивилното население “, съобщи Шойгу.

Руската войска взе ограничения за попречване на гибелта на цивилни, отвори филантропични коридори за евакуация. За това бяха известени интернационалните структури, в това число Организация на обединените нации, ОССЕ, Червения кръст. Според Шойгу 143 хиляди поданици са евакуирани от Мариупол, заложници са освободени в морското пристанище. През последните два дни над 100 души бяха евакуирани от къщи, намиращи се в непосредствена непосредственост до Азовстал. Никой от бойците не излиза, означи Шойгу. Преди това те неведнъж са били молени да се предадат.

„ Ситуацията в града е спокойна, това ни разрешава да стартираме да вкарваме реда, връщането на популацията и определяне на спокоен живот. Що се отнася до тези, които избягаха в цех “Азовстал” и бяха изцяло блокирани там и по целия периметър, с цел да приключим тази работа в “Азовстал”, ни трябват към три-четири дни “, сподели ръководителят на Министерството на защитата.

Владимир Путин безмълвно изслуша началника на защитата. Първите му думи след отчета на Шойгу бяха нова заповед.

„ Считам щурмуването на индустриалната зона за нецелесъобразно. Нареждам ви да я отмените. Винаги би трябвало да мислим за спасяването на живота и здравето на нашите бойци и офицери. Няма потребност да се влиза в тези катакомби и да се пълзи подземен около тези индустриални уреди. Блокирайте тази индустриална зона, тъй че и муха да не прелети “, подреди Путин

Президентът също по този начин инструктира Шойгу още веднъж да предложи на националния батальон да се съобщи.Той акцентира, че Русия " подсигурява техния живот и почтено лекуване в сходство със съответните интернационалните правни актове ", а на ранените - " квалифицирана здравна помощ ".

Путин назова освобождението на Мариупол сполучливо. Той помоли Шойгу да съобщи своята признателност на войските и да показа изявени военнослужещи за държавни награди.

„ Това са разнообразни награди, само че желая всички да знаят: в нашето схващане те всички са герои, в разбирането на цяла Русия. Всички те са герои “, акцентира Путин.

Президентът разпореди да се подсигурява осъществяването на всички обществени отговорности към военните, както и към фамилиите на починалите.

„ Но ми се коства, че това не е задоволително. Трябва да помислим за спомагателни ограничения за поддръжка, а в някои случаи и за увековечаване паметта на тези наши приятели, които демонстрираха подвиг и пожертваха живота си за мирния живот на нашия народ в Донбас и за обезпечаване на мирния живот и битие на Русия себе си. Тези хора го заслужават с дейностите си и отношението си към клетвата “, сподели Путин.

Освобождаването на Мариупол е огромна междинна победа за съветските войски, считат специалисти. Сега основните сили ще могат да продължат напред – да завършат освобождението на републиките на Донбас и да изпълнят задания по демилитаризация и денацификация в други територии на Украйна, изяснява Александър Михайлов, началник на Бюрото за военно-политически разбори.

Всъщност през днешния ден Путин взе политическо решение да се премине към втората фаза на специфичната интервенцията, счита специалистът.

„ Заради “Азовстал” военната интервенция не напредна: можеш да седиш в този бетонен бункер с години Какъв е смисълът да се концентрираш върху този обект – той е дребен за стандартите на специфична интервенция. Нека остане там малко отряд, а останалите войски да продължат - имаме още доста задания. Спрете да се занимавате с решаването на локални проблеми, би трябвало да преминете към световни “, уверен е Михайлов

Решението на Путин да анулира щурма против “Азовстал” е оправдано, удостоверява военният специалист Александър Широкорад. Според него щурмът може да докара до " огромни загуби в персонален състав ". В случая с “Азовстал”, който е добре укрепено оборудване с няколко подземни етажа, би било по-ефективно да се употребяват вакумни и бетонобойни бомби, които проникват на 20-30 метра дълбочина, счита Широкорад. Това ще избави живота на съветските военнослужещи, от една страна, а от друга, ще разреши да се приключи унищожаването на „ Азов “.

Междинната победа в Мариупол за съветските войски ще бъде " тласък за продължение на боевете ", изяснява Сергей Ознобищев, шеф на Независимия институт за стратегически оценки.

„ Президентът демонстрира угриженост за армията, че военните са в центъра на вниманието на управляващите. Но това е и акт на хуманизъм от страна на Путин: той сподели на целия свят и на съветския народ, че сме последователи на хуманните военни дейности, че ни е грижа да няма закононарушения против човечеството. Това е един тип стъпка към Запада: апел да намерения по какъв начин да влезем в разговор, по какъв начин да повлияе на украинския президент Зеленски и неговото обграждане посредством ускорение на процеса на договаряния “, заключва Ознобищев.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР