Взели сме всички необходими предпазни мерки и прилагаме строг ежедневен

...
Взели сме всички необходими предпазни мерки и прилагаме строг ежедневен
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Прилагаме строг ежедневен контрол, за да гарантираме безопасността на нашите гости

Взели сме всички нужни защитни ограничения и прилагаме непоколебим всекидневен надзор, с цел да подсигуряваме сигурността на нашите посетители по време на тяхната почивка и отмора в страната ни. Местата за настаняване работят, спазвайки всички противоепидемични ограничения против разпространяването на COVID-19, и аз персонално съм се уверила, че е по този начин. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работна среща с представители на туроператори, работещи на полския пазар, представена от пресцентъра на министерството на туризма.
България и Полша имат обичайно отлични двустранни връзки, като страната е предпочитан туристически пазар и сътрудник на България, уточни още министърът. През 2019 година общият брой на туристическите визити от Полша е съвсем 421 хиляди, а българите, посетили Полша за туризъм, са над 76 хиляди Работи се по основаване на Национално туристическо посланичество във Варшава до края на 2020 година, което ще има за задача да обслужва целия район на Вишеградската четворка, които са обичайни за България пазари, заяви министър Николова, като посочи, че тази самодейност е част от ограниченията за разширение на опциите за привличане на туристи в изискванията на световна пандемия от ковид.
Представителите на туроператорите разясниха, че и при тях се регистрира спад на туристи, само че въпреки всичко пътуващи има, като техният комфорт се подсигурява, спазвайки всички ограничения. Те увериха, че досега не е имало случай да си тръгнат недоволни гости или да има съкратени почивки поради изискванията тук. По време на работната среща бизнесът очерта някои проблеми при работата си. Според тях е добре да се обмисли метод за стимулиране на пътуванията с рейс на правилото на дотациите за чартърните полети, както и „ зелен кулоар “ за прекосяване на рейсове. Положително би се отразило съществуването на чартъри от Полша до Варна и директни прехвърляния до курортите, показаха още от сектора. Туроператорите осведомиха, че още през идната година може да има мощно ограничение на младежките пътувания поради въведени ограничавания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР