Взели сме абсолютно всички мерки за засилено полицейско присъствие. Това

...
Взели сме абсолютно всички мерки за засилено полицейско присъствие. Това
Коментари Харесай

Oт СДВР: Запълват се 12 хиляди места и спираме допускането на граждани

" Взели сме безусловно всички ограничения за засилено полицейско наличие ". Това сподели по време на брифинг шефът на столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев във връзка на идната през днешния ден футболна среща край за Купата на България сред ЦСКА-София и Локомотив (Пловдив) на стадион " Васил Левски ".
 ЦСКА-София и Локо (Пд) протягат ръце към Купата на България " Преди два дни в Столична дирекция на вътрешните работи организирахме среща с уредниците и заинтригуваните лица за застраховане на идната среща. Мачът е оценен като рисков и Столична дирекция на вътрешните работи има направен проект за осъществяване на застраховане на публичния ред. В последна сметка сме взели безусловно всички ограничения за засилено полицейско наличие. Както за почитателите към стадиона, по време, както и след края на мача. Имаше среща и с уредника. Издадено е предписание вътре спазването на епидемиологичните ограничения са отговорност на ПФЛ. Имаме информация, че ще има маски и хората ще бъдат настанявани през един ред. Призоваваме почитателите на двата клуба да съблюдават ограниченията и в последна сметка тази среща да завърши без жестоко нарушение на публичния ред ", споделиха от Столична дирекция на вътрешните работи.
" Мероприятието е от сериозен мащаб. Това е край за Купата на България и такива неща с билетите час-два преди мача не се вършат. Организацията се прави от ПФЛ. Това не е нещо, което да щракнеш с пръсти и да го промениш преди мача. Как оферират цесекарите? Да влязат при почитателите на Локомотив. Наета е компания за разпределението на билетите и по този начин са направени, че да са през ред и седалка. Така или другояче, това е ангажимент на футболната лига, а ние като полиция сме орган, който управлява по какъв начин уредникът ще прави работата си. Ако измислят, няма проблем, само че ние би трябвало да опазим публичния ред на града и страната. Влизането, разминаването на хората – това е нашият ангажимент, с цел да няма проблеми. Всеки един ще бъде тестван от полицейски чиновници и от стюарди. Говорихме няколко пъти – всички ограничения за предварителна защита са взети. Лепят се надписи кои седалки са за човек, и коя седалка би трябвало да остане празна ", сподели Антон Златанов.  Красен Кралев: Не се ли съблюдават ограниченията, то ще се вземат фрапантни решения " При влизането дублирам, че всеки, който е отишъл там, има персонален ангажимент да пази себе си. Ако се струпат 2-3 хиляди души на контролно-пропусквателен пункт, по какъв начин да не се струпат. Който не ги съблюдава, ние можем да ги глобяваме. Трябва да бъдат виновни, в този момент е моментът, в който последователите да се легитимират пред обществеността. Няма сигнал до момента агитките да са се срещнали. Нито ни е първи мач, нито на сътрудниците, нито на почитателите. Инциденти постоянно може да станат, само че всички ограничения са взети ", подчертаваха от Столична дирекция на вътрешните работи.

" Ако се препълни потенциалът, който е очакван. Стадионът е оборудван с камери, четци. В момента, който тези 12 хиляди места са запълнени стопираме допускането на жители. Има задоволително зает потенциал от сътрудниците на Министерство на вътрешните работи, само че сме в подготвеност ", споделиха още от Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР