Взели ли са платената си отпуска? Поискали ли са си

...
Взели ли са платената си отпуска? Поискали ли са си
Коментари Харесай

Болничен за да гледаш дете - при извънредно положение трябва да е болно от коронавирус

Взели ли са платената си отпуска? Поискали ли са си неплатена? Така здравният министър отговори на въпрос по какъв начин да си вземеш болничен, с цел да гледаш детето си в изискване на изключително състояние.
От думите на здравния министър излезе, че през Закона за изключителното състояние е уредено ситуацията единствено когато си болен от ковид – тогава ще имаш болничен. Министърът насочи към " законодателя " за основаването на това практическо състояние. Ананиев съобщи, че било изключителна обстановка и в случай че би трябвало, клинично здрав човек ще оказва помощ за развъждането на дете – в това число в случаи на заболяване, което обаче не е ковид. В това число здравният министър включи " баба и дядо ", като посочи, че рисковата група за ковид съгласно статистиката на Националния спешен щаб е на по-ниска възраст, под 50 години.
Ананиев обаче не изясни какво смята за рискова група - тези, които могат да се разболеят най-вече или тези, които умират най-вече от дадена болест, както и по какъв начин се прави статистиката на база изследвани единствено към 7000 проби при 7 000 000 души население и то проби, някои от които са повторени за конкретизиране на резултат - отново по думи на генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски.
Какво стана с носенето на маски на обществени места – научете ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР