Взехме това решение, защото не смятаме, че Русия ни подкрепяше

...
Взехме това решение, защото не смятаме, че Русия ни подкрепяше
Коментари Харесай

Германия изгони двама руски дипломати заради убийство в Берлин

" Взехме това решение, тъй като не считаме, че Русия ни поддържаше в изясняването на убийството ", съобщи канцлерът Ангела Меркел

Германия е изгонила двама чиновници на съветското посолство в Берлин по отношение на ликвидиране на грузинец в немската столица през август. Причината е, че съветските управляващи не са съдействали на следствието на убийството, написа Reuters. Германската прокуратура подозира съветско или чеченско присъединяване в убийството на Зелимхан Хангошвили, погубен с два изстрела в берлински парк, до момента в който отивал към джамия. Москва отхвърля да е забъркана и даде обещание отговор на този " вражески " акт.

Германското решение ще се отрази на двустранните връзки и бележи ескалация във към този момент обтегнатите връзки сред Русия и Запада след отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия предходната година.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Москва заплашва с реципрочни ограничения

" Взехме това решение, тъй като не считаме, че Русия ни поддържаше в изясняването на убийството ", съобщи канцлерът Ангела Меркел. И добави, че ще разиска въпроса с президента Владимир Путин по време на срещата им идната седмица. От немското външно министерство разясняват, че тази стъпка е реакция на обстоятелството, че " съветските управляващи не сътрудничеха задоволително в следствието на убийството в парка в Берлин. " От немското вътрешно министерство показват, че държавно управление обмисля какви още последствия може да има по отношение на Москва, защото това, че федералната прокуратура се е заела със случая, сочи към сериозността на закононарушението.

Руското външно министерство реагира неотложно: " Смятаме изказванията от немска страна за експулсирането на двамата чиновници на съветското посолство в Берлин за неоснователни и вражески. Ще бъдем принудени да предприемем серия от реципрочни ограничения. "

Самоличността на обвинения е разкрита

Руско-грузинската жертва Зелимхан Хангошвили беше убита през август на път за джамия. Записи от камери демонстрират, че обвиненият се доближава на велосипед до нея. Жертвата се пробва да избяга, само че килърът я преследва и я прострелва два пъти.

Според проверяващите има задоволително доказателства, че съветската страна или чеченските управляващи са поръчали убийството, защото Москва е определила жертвата, била се против руснаците в Чечения, като терорист. След убийството е арестуван обвинен, като е била разкрита същинската му идентичност. Медиите го назовават Вадим К. или Вадим С., а сп. Der Spiegel написа, че номерът на паспорта му го свързва с съветските служби за сигурност.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР