Взехме решение на вчерашния Коалиционен съвет да се промени тотално

...
Взехме решение на вчерашния Коалиционен съвет да се промени тотално
Коментари Харесай

Валери Симеонов заговори как властта почва да реже интересите на Доган

Взехме решение на вчерашния Коалиционен съвет да се промени тотално схемата на студения запас в енергетиката. Това съобщи някогашният вицепремиер и настоящ народен представител Валери Симеонов.
Припомняме, че там съществена роля играе Топлоелектрическа централа „ Варна ”, който се управлява от Ахмед Доган – по какъв начин стоят нещата, научете ТУК.
" Студеният запас ще бъде фрапантно понижен – 10 пъти, по този начин ще намалеят и сумите, които отиват към Топлоелектрическа централа " Варна ", посочи Симеонов пред Нова телевизия. Той добави, че ще повдигне въпроса с нарастването на фарватера на така наречен пристанище на Ахмед Доган. Ще желаеме отговори, излезе от думите му. Какво е ситуацията по този въпрос – научете ТУК!
Валери Симеонов увери и, че партията му от години се занимава с парк Росенец, „ противозаконните градежи ” там. Там има нелегално продълговат пристан, 200 метра – това ще бъде отстранено, сподели водачът на НФСБ, визирайки кеят при морския сарай на Доган. Щели да бъдат отстранени още 4 постройки към сарая, само че огромната постройка, „ за жалост ”, изглеждала законна – щяло обаче да се ревизира каква е квадратурата тъкмо.
Накрая Симеонов посочи, че с ГЕРБ е говорено единствено за студения запас – за другото щяло да се приказва в сряда, 22 юли.
На въпрос за какво до момента това, за което Симеонов приказва, не е свършено, отговорът беше, че за жалост не бил подсилен от останалите му сътрудници в ръководството. " Всеки има негови цели - непознатите цели не ги приема толкоз отговорно и във вътрешността ", сподели някогашният вицепремиер. " Става постепенно, със опозиция, с увещание ", добави Симеонов.
Управлението
Да, поставихме остро въпроса за какво от медии би трябвало да научаваме за оставки. В последна сметка решението за оставките на тримата министри (Горанов, Караниколов и Маринов) е взето преждевременно. Образно казано върнахме часовника обратно, съобщи Валери Симеонов.
На въпрос дали това последно изопачаване значи, че Бойко Борисов е толкоз подвластен, че даже не може да освободи подопечни министри, Симеонов отвърна, че съждението е вярно – тъй като ГЕРБ няма 121 депутати и България не е царство. Казвал съм му, че не е вярно да взема решения еднолично, излезе от думите на Симеонов.
" Какво да създадем, има някои особености на характера, които са несъвместими с формата на ръководство на България ", заключи Симеонов. А на въпрос в случай че държавното управление подаде оставка, дали " Обединени патриоти " ще схванат, отговорът беше (през смях): " Не съм сигурен ".
Лидерът на НФСБ изясни и, че " във времето " е питал Владислав Горанов и Емил Караниколов дали са топла връзка с Движение за права и свободи. По думите му, във обстоятелствата за работата на двамата министри не видял съображение за какъвто и да е укор. Обществото, обаче, приемало внушения.
Симеонов обаче посочи, че в сряда сутринта – 22 юли, " ще седнем и ще приказваме " за държавното управление – можело да има и други оставки, т.е. в този момент оповестените оставки на Горанов, Караниколов и Маринов не са оттеглени безусловно дефинитивно.
Никога с Движение за права и свободи, даде обещание Симеонов, съгласно който това е " една извънредно подла партия ", която деляла България етнически в края на XX век, а в този момент работила с ромите и ги купувала. Тя няма място в ръководството, акцентира той.
Протестът
Според Симеонов, Васил Божков лъже, че може да активизира 10 000 души, само че можел да управлява 1000. А 1000 било доста число " в 5-6-хиляден митинг ". Бившият вицепремиер посочи, че митингът е импровизиран и добави, че не непременно ще бъде държана властта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР