Взехме решение да стартираме новата учебна година в присъствено обучение.

...
Взехме решение да стартираме новата учебна година в присъствено обучение.
Коментари Харесай

Учениците в класните стаи от 15 септември

Взехме решение да стартираме новата образователна година в присъствено образование. Това сподели министърът на образованието Красимир Вълчев по време на съвещанието на Комисията по образованието и науката по отношение на началото на образователната година, съобщи „ Фокус “ Според него това решение е единственото разумно в тази обстановка.

„ Факт е, че образованието в електронна среда не може напълно да замести присъственото. В същото време ние би трябвало да работим и създаваме правила за действие на системата в тези условия. Те ще бъдат най-общи във връзка с организацията и съответни във връзка с по този начин наречените здравни протоколи ", разясни Вълчев. 

По думите му във връзка с организацията учебните заведения ще би трябвало да имат проект за организация на работа, с цел да превключат при нужда за образование в електронна среда за къс интервал.

„ Било то 3,5 или 7 образователни дни. Надяваме се и здравната система да има този потенциал бързо да направи разбор на обстановката и като види здравния протокол да види каква е средата на контакт “, сподели още Вълчев. Трябва да търсим организационни разновидности по този начин, че минимум дни неприсъствено да се образоват възпитаници те в начален стадий, сподели още Вълчев.

„ Обединихме, че би трябвало да търсим организационните разновидности и здравните протоколи, които да създадат по този начин, че минимум дни да се наложи да се образоват в неприсъствено възпитаници те в начален стадий. 1 клас е още по-голям от 2, 3 и 4 и по тази причина ще предоставим няколко разновидността. Предвид спецификата на просветителните институции считаме, че те не могат да бъдат наложителни. Те ще бъдат целесъобразни “, сподели още министърът. По думите му това зависи от особеностите на съответното учебно заведение.

„ Желанието ми е възпитаници те 1-4 клас най-много време да прекарат в действителните класни стаи “, добави още Вълчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР