Взехме решение да създадем един такъв модул, който да бъде

...
Взехме решение да създадем един такъв модул, който да бъде
Коментари Харесай

Ясен Цветков: Създаваме доброволчески модул за реакция при мащабни бедствия у нас и в чужбина

„ Взехме решение да създадем един подобен модул, който да бъде сертифициран по интернационалните стандарти – доброволчески модул за реакция при огромни бедствия в страната и чужбина. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ Ясен Цветков – ръководител на Националната асоциация на доброволците в България.
Най-общо казано, той включва най-много организация на доброволци от разнообразни формирования в страната, които да бъдат обединени в един тип народен тим, който да разполага със характерно съоръжение и вътрешно написани процедури за активиране, тъй че да могат в границите на няколко часа да бъдат задействани и изпратени на терен в страната и чужбина при съществени, огромни дейности.
„ Това, което си извадихме като урок, е че ние нямаме избор – тези обстановки ще се случват и в бъдеще и от нас зависи какъв брой ще сме подготвени “, уточни Цветков.

Той описа и за премията, с която са били отличени от TimeHeroes.

„ Награда е присъдена от жури, формирани от представители на TimeHeroes, които ни отличиха поради сериозните старания на нашите доброволци през последната една година, като стартираме със оправянето на бежанската вълна и филантропичната рецесия, провокирана от това, по-късно дейните ни дейности по справяне с следствията от наводненията в Карловско, както и за помощта ни след земетресенията в Турция и Сирия “, сподели Цветков.

Той разяснява, че през годините към този момент имат построени и връзки с други доброволчески организации от чужбина, от които получават положителни оценки за тяхната работа.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР