Взехме добри и навременни мерки, с които позабавихме нещата. За

...
Взехме добри и навременни мерки, с които позабавихме нещата. За
Коментари Харесай

Позабавихме нещата, сега най-важна е самодисциплината на българите, казва проф. Кантарджиев

Взехме положителни и навременни ограничения, с които позабавихме нещата. За съпоставяне в други страни, в които инфекцията потегли по същото време като у нас, ограниченията бяха позабавени. Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. доктор Тодор Кантарджиев.

„ Сега най-важна е самодисциплината на българите. Българинът нормално се активизира, само че доста бързо му минава мобилизацията. “, добави професорът.

По неговите думи държавно управление поставя всички старания с обезпечаването на средствата и планирането на нещата.

„ Обикновено ни подлагат на критика – че ние по този начин безпланово действаме, в противен случай, ние следваме стъпките на Национален пандемичен проект и нещата, които вършим, гледаме да вземем най-хубавите опити от страните, които имат триумф " сподели още той.

По отношение на въпросът дали да се носят маски, проф. Кантарджиев съобщи, че съгласно него е добре да се носят маски и да се дезинфекцират ръцете, като добави, че цялостен Китай е носил маски от началото на епидемията.

Той изясни, че сега се следи последователно гладко увеличение на броя на случаи и че в този момент е стадия, когато би трябвало да се внимава за няколко неща.

„ Първо, всеки здравен служащ, който работи в болнично заведение, при първите появи на зараза, това значи - гърлобол, хрема, нараснала температура, би трябвало да бъде проучен за ковид, тъй като той може да болести доста хора. Това е грешката, която доста страни позволиха “, разяснява проф. Кантарджиев.

„ Второ, всички заболели в страната с двойна бронхопневмония, с рентгенологични данни, всяко едно подозрение би трябвало да бъде лабораторно потвърждавано. И третото нещо, там където към момента се събират хора, там където има сфери на стопанската система и държавното ръководство, там също би трябвало да се търсят първите случаи, с цел да не се позволен гърмежи от болестта в колективи на дежурящи, производства и прочие “, прибавя той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР